Undersøker om sjøtunnel er mulig

Seismikkundersøkelsene av den planlagte sjøtunnelen for Arnøy og Lauksundforbindelsen kan starte allerede i juni.

BER OM LOV: - Jeg vil be om at vi får lov til å gå i gang med seismikkundersøkelsene nå, sier styreleder Roy Waage i Arnøy og Lauksundforbindelsen AS. FOTO: Martin Kristiansen 

nyheter

Det bekrefter styreleder Roy Waage i Arnøy og Laukøyforbindelsen AS. Mandag orienterte han formannskapet i Skjervøy om framgangen i prosjektet.

Seismikkundersøkelsene var ventet å koste en million kroner, men nå kan de få dem for nesten en fjerdedel av prisen.

- Statens vegvesen har vært inne og sett på prosjektet og konkludert med at de ikke trenger en fullstendig seismikkundersøkelse nå, forteller Waage.

Billigere undersøkelse

- I et forprosjekt holder det med såkalt «sedimentseismikk». Berggrunnsseismikk blir gjennomført i en senere fase. Den vi trenger nå koster mye mindre. Prisen er på 247.000 kroner, opplyser Waage.

Prisen kommer også ned siden det kommer et firma opp i juni og skal gjøre en lignende undersøkelse mellom Tromsøya og Kvaløya. Denne muligheten mener Waage man ikke kan gå glipp av. Han vil ha klarsignal fra formannskapet til å gå videre med prosjektet.

- Jeg vil be om at vi får lov til å gå i gang, når vi klarer det uten å påføre kommunen ekstra kostnader og Rambøl må ha et svar denne uka, sa Waage til formannskapet.

- Vi får det så pass rimelig siden de er i nærheta og allerede har utstyret på plass, forklarer han.


Les mer i tirsdagens utgave av Framtid i Nord!