Ungdomssamarbeid på tvers av landegrensene

For første gang skal kvenske ungdommer og en ungdomsorganisasjon i Tornedalen arrangere et felles arrangement.

Leder i Tornedalingarnas Ungdomsförbund, Eva Törmä, sammen med Nora Marie Ollila. 

Leder i Kveeninuoret - Kvensk Ungdomsnettverk, Nora Marie Ollila. 

nyheter

Kvensk Ungdomsnettverk og Halti Kvenkultursenter inviterer ungdom mellom 18 og 30 år til språkleir-weekend i Pajala 2.-6. juli, samtidig som Norrbottens største marked finner sted, Pajala-markedet, med sine vel 45.000 årlige besøkende.

Språkleiren skal arrangeres i samarbeid med den nyoppstartede ungdomsorganisasjonen til Svenske Tornedalingars Riksförbund, som heter Tornedalingarnas Ungdomsförbund, som et ledd i å løfte våre språk, altså kvensk og meänkieli. For første gang skal kvenske ungdommer og en ungdomsorganisasjon i Tornedalen arrangere et felles arrangement.

- Takhøyden er stor, så man behøver ingen språklige forkunnskaper for å delta. Reise og opphold koster heller ingenting, men det er begrenset antall plasser, sier leder i Kvensk Ungdomsnettverk, Nora Marie Ollila.

- Hvis kvensk språk skal leve i fremtiden, så er det viktig for oss at ungdommen tar skritt for å lære seg språket. Vi håper denne språkleiren kan være med å øke interessen blant ungdom for å lære seg språket, for på den måten å bære språket og kvenkulturen med seg videre, sier daglig leder på Halti Kvenkultursenter, Eskild Johansen.