Lyngenfjord utvalgt til bærekraftig EU-prosjekt

Visit Lyngenfjord har blitt utvalgt til å være med i test fase 2 av ETIS (European Tourism Indicator System) i forhold til bærekraftige destinasjoner, gjennom EU.

  Foto: Nathalia Fabuel

nyheter

Prosjektet innebærer et aktiv arbeid med å jobbe mot å gjøre Lyngenfjord bærekraftig når det kommer til miljøet, kulturen og vertskapet i vår vakre region. 

- Det føles utrolig spennende å være valgt ut til å teste dette og det passer bra med prosjektet Bærekraftig reisemål som vi er i gang med. Kommunene er positive og våre medlemmer har kommet med masse gode innspill på hva vi skal legge vår energi på, sier Marie Angelsen fra Visit Lyngenfjord som er ansvarlig for prosjektet.

Flere tilbud

ETIS (European Tourism Indicators System) er et system som er designet for å bli brukt av turistreisemål i hensikt å overvåke, styre, måle og forbedre sine bærekraftige innsatser i regionen det gjelder.

I Lyngenfjord kommer fase 2 å innebære et større engasjement og flere muligheter å skape flotte tilbud og prosjekt med fokus på bærekraftighet.

- Flere turister etterspør bærekraftig turisme 2014 og Lyngenfjord er en perfekt region å applisere prosjektet på. Vi har et landskapsvernskapsområde i Lyngenalpene, mange andre flotte naturområder og en voksende turisme. Denne kombinasjon gjør at bærekraftig tenking blir viktigere og viktigere. Jeg gleder meg å jobbe videre i neste fase! sier Angelsen.