ITROMSØ: Aldri før har Mathallen omsatt for så mye som i fjor. Etter å ha ligget rundt 13 millioner kroner i 2015 og 2016, økte de med over 3 millioner kroner til 2017. Fasiten ble driftsinntekter på 16.297.364 kroner.

– Vi er veldig fornøyde. De siste to årene har vært veldig bra for Mathallen, og det er bra at det merkes i regnskapet, sier kjøkkensjef og majoritetseier, Gunnar Jensen.

Driftsresultatet endte på 1.381.452 kroner, mot 465.895 kroner i 2016. Årsresultatet endte på 1.013.961 kroner mot 316.910 kroner i 2016.

Blitt mer synlig

Kjøkkensjefen er fornøyd med omsetningsøkningen, og peker på en rekke årsaker.

– Jeg tror det skyldes at folk vet litt mer om Mathallen. Vi er ikke så usynlig i Grønnegata lenger, som vi var i begynnelsen.

Han trekker samtidig fram lunsj til hundrelappen som et viktig tiltak for å øke omsetningen.

– Vi har hatt et veldig godt belegg, der lunsj til 100 kroner har vært et godt tiltak. Det er klart, vi får ikke det store overskuddet for mat til 100 kroner, men det lar folk bli kjent med oss

Samtidig har de hatt flere cateringoppdrag, og et samarbeid om å levere mat til Buktafestivalen som har stått for deler av omsetningsøkningen.

Rigget for stor omsetning

Driftsresultatet nesten tredoblet seg i forhold til året før. Det skyldes en større økning i driftsinntektene relativt til driftskostnadene.

– Det viser bare at vi er rigget for den type omsetning uten at vi må øke kostnadene mye, kommenterer Jensen.

Han sier det har vært viktig for dem å bedre marginene, og at de har hatt fokus på å være stabile.

– Det skal ikke merkes på gjestene om vi har halv eller full restaurant. Vi skal være stabile, påpeker Jensen.

– Kvaliteten skal være i fremste rekke uansett hva vi holder på med, fortsetter han.

Et slikt fokus over tid, tror han de ser resultatene av nå.

– Den beste markedsføringen er å levere et godt produkt, og det ser vi kanskje resultatene av nå, sier en fornøyd kjøkkensjef.

9.000 retter i helga

Driftsresultatet har økt samtlige år siden oppstarten i 2015. Jensen sier de merker at de har fått mer fotfeste.

– Folk er mer bevisste på oss nå. Det liker vi, og det synes vi er veldig bra. Det er morsomt å se at hard jobbing lønner seg litt.

Året hittil har også sett lovende ut, i hvert fall fram til april/mai.

– Mai var litt lunefull, med mange røddager. Heldigvis var juni en måned med dårlig vær. Det merker vi i Grønnegata, så juni var en god måned for oss.

– Vi håper det fortsetter inn mot vinteren, sier han og sikter til mange gjester og ikke dårlig vær.

Han har ikke oversikt over antall retter de serverte i 2017, eller hittil i 2018, men har tallene for helgen som var.

– I helga serverte vi 9.000 retter, for da leverte vi til Bukta.