Rådmannen ble i formannskapet torsdag bedt om å innlede forhandlinger med Lyngen Servicesenter AS om framdriften.

– Jeg håper vi er klar for åpning i 2020, sier kommunalsjef Anette Holst optimistisk.

Foreløpig er det alt for tidlig å antyde økonomisk rammer og hvor bygget plasseres.

Levekårsutvalget får tirsdag saken til behandling før kommunestyret 14. juni blir neste stoppested.

Betyr et løft

Anette Holst har på bildet plassert seg foran den tidligere kommunestyresalen. Dette er en mulig lokalisering for kulturbygget. I formannskapet ble også et område mellom rådhuset og Elektro-Sport lansert som et alternativ.

– Et kulturbygg vil bety et løft for kultur og frivillighet i Lyngen. I Nord-Troms er det bare Lyngen og Storfjord som mangler kulturhus, påpeker Holst.

Samlokalisering står sentralt hvis flere funksjoner samles. Bibliotek, kultursal, visningsrom for utstillinger, kommunestyresal og andre møterom samt turistinformasjon og kontorplasser for utleie er aktuelt. I tillegg kan det bli leiligheter i øverste etasje.

Økonomi utredes

Det tidligere bankbygget midt i sentrum har vært stengt i over et år. Standarden er så årlig at det ikke er tilrådelig at personer oppholder seg i bygget.

Hålogaland Teater reiser som oftest forbi Lyngseidet fordi egnet lokale mangler i kommunesenteret.

Hvordan blir framdriften?

– Jeg satser på at det blir ny politisk behandling til høsten.

Hva blir prislappen?

– Økonomi blir en del av utredningen til Lyngen Servicesenter. Planen er at selskapet står for byggingen, mens kommunen leier seg inn, forteller kommunalsjef Anette Holst.

Signalbygg

Varaordfører Line van Gemert (H) presiserte i formannskapet at hun vil stemme imot å bygge på tomta til det tidligere bankbygget. Årsaken er at Opplysningsvesenets Fond er grunneier.

Johnny Hansen (Ap) ønsker at bygget rives, og erstattes av et signalbygg som fyller flere funksjoner. Han antyder løselig ei investering på 100 millioner kroner.

– Flere alternative tomter må vurderes, forteller ordfører Dan-Håvard Johnsen.

Formannskapet satte av 100.000 kroner til forprosjekt. Servicesenteret får også i oppdrag å utarbeide kostnadskalkyle for leie av kulturbygget.