1.august tar Torghatten Holding over bussruten mellom Narvik, Tromsø og Alta, samt distriktsrutene i Nord-Troms.

Fylkesordfører Terje Olsen i Troms fylkeskommune signerte i dag de viktige buss-avtalene med Torghatten Holding som overtar drift av rutene fra Cominor.

Olsen holder selv til i nordfylket, og har tatt ruta som frakter passasjerer mellom Narvik, Tromsø og Alta en rekke ganger.

- Jeg er fornøyd med at et solid selskap skal inn på rutene, og at vi har fått en avtale som ivaretar våre krav, sier Olsen.

Han har full tillit til at Torghatten-avtalen kommer til å vise seg gunstig med tanke på både økonomi og gjennomføring til kundenes beste.

Samlet kontraktssum er på over 45 millioner kroner per år, og Torghatten Holding stiller med 42 helt nye busser. De nye bussene vil dog ikke være klar til 1.august, men henimot årsskiftet.

Både Terje Olsen og konsernsjef Brynjar Forbergskog i Torghatten ASA ser fram til oppstarten, og fylkesordføreren brukte anledningen til å ønske Torghatten Holding lykke til med de nye kontraktene. Terje Olsen la ikke skjul på at han har store forventninger til den nye aktøren på strekningen.

Fram til nå er det Cominor (tidligere TIRB) som har kjørt rutene.

Busskontrakten for Nord-Troms og regionrutene gjelder for perioden 1. august 2010 til 31. juli 2016. De nye kontraktene blir omtrent 10 prosent billigere for fylkeskommunen enn dagens kontrakt med Cominor.

Totalt deltok fem busselskaper i anbudskonkurransen.

ENIGE: Fylkesordfører Terje Olsen i Troms fylkeskommune har nå signert kontrakt med Torghatten Holding og konsernsjef Brynjar Forbergskog. Foto: Stiam Saur, Troms fylkeskommune