Neste års Lyngen Rock & Reker (LRR) avvikles 10.-11. august på Lenangsøyra.

Profilen på musikken blir mer lik den som var i 2016 og årene før det. Konsertene både fredag og lørdag flyttes inn i teltet.

Festivalsjef Linda Møller vil ikke avsløre hvor stort underskuddet ble, men bekrefter at beløpet er sekssifferet. Antall solgte billetter stoppet på 550.

Møller peker på flere faktorer som i sum medførte røde tall i regnskapet. Tidligere års oppsamlede midler ble brukt til å betale regninger.

Sammensatt

– Hvorfor fikk årets Rock & Reker skuffende besøkstall?

– Forklaringen er sammensatt. Vi hadde dårlig vær før og under festivalen. Musikken ble muligens for smal, selv om kvaliteten var høy. Vi ser at det ble for mye heavy rock. Trubadurer ble savnet i teltet.

Møller trekker også fram kollisjon med Champions League-finalen på TV og kostbar fergebillett for campingvigner og bobiler.

Bedre vær

Neste års festival er lagt til andre helga i august måned. Statistikken viser at det normalt er bedre vær i dette tidsrommet enn tidlig i juni måned.

– Vi har flere ganger vært uheldig med været. Risikoen for lave temperaturer og nedbør er mindre i første del av august. Det blir hyggeligere stemning når det begynner å bli skjømt på kvelden.

– Hvilken musikk blir valgt?

– Vi vil satse på en god headliner, og imøtekommer med det ønsker fra publikum. Vi satser fredag på country- og dansemusikk. Begge kvelder underholder trubadurer. Vi er i full jobbing med bookingen, og vil i god tid før jul presentere artistene.

Møller tar til etterretning at Lyngen Rock & Reker favner et litt annet publikum enn festivaler i byer.

– Vi vil i august tilby en musikk som er mer spiselig for flere, lover festivalsjef Linda Møller.