Legendariske Banana Airlines blir den største attraksjonen på Lyngen Rock & Reker.

Bandet fra Stokmarknes underholder lørdag 2. juni i teltet på Lenangsøyra.

Konsertene begge kveldene foregår i et stort, oppvarmet telt. Dårlige erfaringer med vind, regnvær og lave temperaturer gjør at utescenen ikke benyttes.

LRR satset i en tidligere fases å flytte festivalen til midten av august. Nå har de ombestemt seg og satser som tradisjonelt på den første helga i juni måned.

- Vi har booket fire kjent artister og et husband. Vi vil etter hvert slippe samtlige navn, forteller daglig leder Karl-Halvdan Botngaard.

Se musikkvideo her.

Fyller teltet

Rock & Reker ble i fjor rammet av dårlig vær og publikumssvikt. Botngaard har god tro på at årets festival vil trekke mye folk til Lenangsøyra.

- Banana Airlines sitt varemerke gjennom flere tiår har vært å trekke fulle hus. De står for nordnorsk humor og kultur, sier Botngaard.

Bandet ble dannet i 1982 av frontfigur Kai Kiil og flere tidligere medlemmer fra populære ZOO. Storhetstida for Banana var på 1980- og begynnelsen av 1990-tallet.

Lokal messe

- Hvilke andre band spiller?

- Jeg vil foreløpig ikke røpe navnene, men jeg kan bekrefte at de er norske. Vi byr både fredag og lørdag på musikk for ungdommer i alle aldrer, sier Karl-Halvdan Botngaard.

Lyngen Rock & Reker ønsker lørdag formiddag å styrke messa, som får hovedfokus på lokal mat og produkter.