ITROMSØ: Styret i Coop Nord SA skriver i ei pressemelding at Yngve Haldorsen har takket ja til stillingen som administrerende direktør. Han tar over etter Kjell Olav Pettersen.

– Ansettelsesutvalget i styret har gjennomført en grundig prosess, og det var svært mange gode søkere til stillingen. Yngve Haldorsen var den av søkerne som totalt sett oppfylte kravspesifikasjonene best, hva angår både personlige egenskaper og kvalifikasjoner, sier styreleder Stig Mortensen.

- Spennende

Haldorsen kommer fra stillingen som banksjef i Handelsbanken i Tromsø, hvor han i dag har informert de ansatte om at han vil gå av.

- Dette blir veldig spennende, sier Haldorsen til iTromsø.

Den nå tidligere banksjefen har ingen arbeidserfaring innen dagligvarebransjen, men i pressemeldingen fra Coop opplyser de at han har vist gode evner til å sette seg inn i - og forstå - virksomheten i bransjen.

- Hvis man skal sammenligne de to bransjene litt overordnet, så er den lik med at man må ha stor omsetning i god fart, det handlet om marginer og kostnadskontroll. Man jobber for å få opp omsetningen, og det gjelder for begge bransjer, forklarer den nye administrerende direktøren.

Mål

Han har allerede satt seg klare mål for hva som vil være hans første satsingsområde.

- Vi kommer til å fortsette arbeidet med kundetilfredsheten, jobbe for at kunden blir enda mer fornøyd. Det er noe av det første jeg skal satse videre på. For kunden sin del, så skal de få bedre kvalitet på varer og samtidig gode priser, sier Haldorsen til iTromsø.

Tiltrer i november

Likevel er han også forberedt på utfordringene som venter han i den nye stillingen.

- Dagligvarebransjen er kjempespennende, og er konkurranseintensiv. Det blir en kamp fra dag til dag, sier han.

Haldorsen tiltrer i stillingen 1. november. I en periode vil han overlappe med nåværende administrerende direktør, Kjell Olav Pettersen.