Lørdag 29. juli er det bare å finne veien til Djupvik i Kåfjord når Djupvik & Nordmannvik Bygdehus arrangerer bygdedagene. Ifølge leder Jens Kristian Nilsen vil det bli et varierende og spennende program med mye idrett, fantastiske naturopplevelser, fest og god musikk.

Storslåtte fjell

Nilsen kan fortelle at dagen starter med idrettsarrangement for store og små, deriblant vertikalløpet til Storhaugen, turmarsj til Dalberget og en egen barnekonkurranse. Graham Austick, innehaver av Lyngen Lodge og Ytre Kåfjord idrettslag står bak Lyngenfjord skyrun, en konkurranse som skal vise Djupvik fra sin mest spektakulære og naturskjønne side.

Nilsen påpeker at det er viktig å fremheve de naturlige fortrinn som bygda besitter i form av storslåtte fjell som er mest kjent for sine muligheter for skikjøring om vinteren

Etter idrettsarrangementene arrangeres det utefest ved bygdehuset i Djupvik med musikk av KM Myrland som opptrer sammen med gruppa Vante folk. Nilsen håper at den folkekjære artisten vil trekke mange publikummere til festområdet.

Dugnadsarbeid

I ukene frem til bygdedagene jobbes det nå med å merke løyper og rydde stier, samt å bygge en del broer og klopper over våtområder. Odd Salamonsen, Inger Salamonsen og Osvald Jensen er tre av dugnadsarbeiderne som har påtatt seg ansvar for dette, og de ser også mulighet for litt trim i jobben.

– Det er greit å få trent dersom vi skal delta på løp, sier de mens de bærer tunge stokker opp de bratte stiene.

Informasjon om programmet til bygdedagene i Djupvik er lagt ut på deres hjemmeside lyngenfjord-skyrun.com og på deres Facebookside.

DUGNAD: Odd Salamonsen, Inger Salamonsen og Osvald Jensen er tre av de frivillige som jobber dugnad for å legge til rette for Lyngenfjord skyrun og bygdedagene i Djupvik. Foto: Jan Arild Hansen