46 år gamle Jan Egil Hansen ble på tampen av året som gikk funnet livløs i sin bolig på Storslett. Hansen hadde samme natt vært i slåsskamp, men etter å ha hatt lege på besøk ble det konkludert med at det ikke var noe galt.

LES OGSÅ: Funnet død.

- For dårlig

Fylkeslegen opprettet få dager senere tilssynssak, for å få svar på om Hansen hadde fått god nok hjelp fra vakthavende lege. Det er samlet inn opplysninger både fra den aktuelle legen, ansvarlig for legevakta og fra UNN, og på grunnlag av dette har fylkeslegen valgt å ta saken videre til Helsetilsynet.

- Vi har konkludert med at han ikke fikk god nok hjelp. Hjelpen var dårligere enn den burde vært, og derfor sender vi saken videre, sier fylkeslege Svein Steinert til Framtid i Nord.

LES OGSÅ: Ble ikke varslet.

Sender et signal

Det er derfor Helsetilsynet som tar seg av den videre saksbehandlingen.

- Vårt poeng er at vi ønsket å opprette tilsynssak for å ivereta pasientsikkerheten. Denne pasienten tilhører en gruppe som har dårligere evne til å ta vare på seg selv, og derfor er det ekstra viktig at helsepersonellet er enda mer påpasselig enn hos en vanlig pasient, sier fylkeslegen.

- Dette gjør vi også som et signal på at vi ser alvorlig på slike saker, forteller han videre.

LES OGSÅ: Konkludert drept.

Kan få advarsel

Dersom Helsetilsynet mener at hjelpen Hansen ikke fikk var forsvarlig, vil den aktuelle legen få en advarsel.

- Det er ikke snakk om mer alvorlige konsekvenser, men det er viktig at vi viser at vi tar slike saker på alvor, avslutter Steinert.