Denne helgen var Ágy endelig tilbake på scenen hjemme i Nord-Troms. Det er mye som har skjedd med nordreisajenta det siste året, og hun har blant annet inngått musikalsk samarbeid med flere produsenter i Oslo.

- Det går veldig bra med meg akkurat nå. Jeg har flyttet til Oslo for å satse enda hardere på musikken. Her jobber jeg med flere forskjellige produsenter, noe som er utrolig spennende. Jeg har også jobbet mye med meg selv det siste året, sier Àgy.

På leting etter egen identitet

Ágy er kjent for sin karismatiske karakter og evne til å flette samisk tradisjoner inn låtene sine. Hun mener det er viktig å være på jakt etter noe som er unikt og som skiller seg ut, samtidig som musikken skal reflektere hvem man er.

- Det er mye som har skjedd med meg som person det siste året. Jeg har på en måte vært på leting etter min egen identitet i musikken, og det er nok derfor jeg har vært så stille. Jeg har ikke følt meg helt hjemme der jeg har vært og derfor ønsket jeg å utvikle meg videre.

Masse ny musikk

Nordreisajenta ønsker ikke å sette noen spesifikk sjanger på musikken hun produserer, men sier at det går mot det urbane.

- Musikken endrer seg i takt med meg. Nå ser jeg fram til å få gitt ut den musikken jeg har jobbet med den siste tiden. Til høsten er jeg tilbake med mange nye låter. Det er jo egentlig det jeg går og venter på, og det blir spennende å se hvordan responsen blir. Jeg håper musikken min slår godt an, og at folk vil forstå meg og valgene mine, avslutter hun med et smil.