Mandag startet en lavtrykksperiode som skal være en ukes tid. Med mye nedbør på kvelden og natt til tirsdag har NVE gått ut med varsel om fare for lokale oversvømmelser sør i fylket.

- Mest nedbør blir det fra Tromsø og sørover. Nedbørområdet starter nå, men det ser ut til å bli mindre i løpet av natten, sier statsmeteorolog Tore Vassbø.

I Nord-Troms vil det være samme værbilde, men ikke så mye nedbør som lenger sør. Dermed er det ikke gitt flomvarsel for dette området, selv om det er meldt være regn på mandag og snøbyger tirsdag.

Is og tele

Ifølge NVE er det fare for lokale oversvømmelser som følge av isgang/isoppstuving i mindre elver og bekker, tele i bakken og is og snø som delvis tetter bekkeløp, grøfter, rør, sluk og andre avløpsveier.

- Det avhenger veldig av lokale forhold, spesielt nå når det er frost i bakken. Tette stikkrenner kan gjøre at regnet får en stopp. Hadde det vært høst uten snø på bakken, ville dette vært udramatisk, forklarer Vassbø.

Sludd og snø

Meteorologene varsler om vanskelige kjøreforhold i deler av Nord-Norge som følge av nedbøren.

Tirsdag meldes det om mindre nedbør. Det vil bli kaldere, selv om gradestokken fortsatt vil holde seg på pluss.

- Nedbøren vil nok være hvit, og komme som sludd eller snø. Den vil komme i byger, og ikke så sammenhengende som på mandag, sier Vassbø.

Regntung uke

Takket være flere lavtrykk, får vi onsdag en ny runde med regn.

- Vi går inn i en periode med mer lavtrykksaktivitet. Dette preger værbildet en uke fram i tid, sier statsmeteorologen.