Asken fra vulkanutbruddet på Island fortsetter å skape problemer for flytrafikken i Norge. Siste nytt er at luftrommet over Norge vil være stengt fram til lørdag, sier stasjonsansatt ved Sørkjosen lufthavn, Edel Mikkelsen.

Hun ber nå reisende ta kontakt med Widerøe for å eventuelt få ombestilt sine reiser.

- Ta kontakt med oss og se, så skal vi booke de fram så langt vi vet. Akkurat nå er det lite vi kan gjøre, det er faktisk bare å gå å vente på at vinden skal snu, sier hun.

Får hjelp

Mikkelsen understreker at passasjerene vil få både hjelp og oppfølging.

- Passasjerene blir i alle fall tatt vare på, med forpleining. Alle reisende vil også få informasjon så snart vi vet noe nytt, sier hun.

Hun sier reisende kan få ombestilt billetter flere dager fram i tid, men dersom dette ikke passer vil også det meste av billettene bli refundert.

- Folk vil ikke få refundert serviceandelen, men ellers er det full refusjon på billettene, sier hun.

Forståelsesfulle passasjerer

Mikkelsen har jobbet på flyplassen i Sørkjosen siden 2004 og sier at situasjonen nå er veldig spesiell.

- Jeg har aldri opplevd at hele luftrommet er stengt, sier hun.

Men selv om alle flyene i landet nå står på bakken, opplever hun likevel stor forståelse fra passasjerene.

- Folk er positive og viser full forståelse. Det har ikke vært noen sinte telefoner. De sier bare "prøv å book meg om på et fly du tror kanskje går", sier hun.

Reisende bør ta kontakt med reiseselskapet for å få ombestilt sine billetter, sier stasjonsansatt ved Sørkjosen lufthavn, Edel Mikkelsen. Foto: Martin Hauken Johannessen