Samboerparet tok først fly til Helsinki den 9. juli og kjørte så videre med bil til Hanko, som er det sørligste punktet i Finland. Derfra syklet de helt til Nuorgam, som er det nordligste punktet i Finland, og videre til Kirkenes.

Totalt var de på tur i 16 dager, men 14 av de dagene ble brukt på å sykle. Da de var ferdige på turen hadde de syklet 1572 kilometer på sykkel.

Kjempevær

Monica Wolf er fornøyd med at de fikk et kjempevær gjennom hele turen. Det var over 30 grader så å si hele turen. De møtte på to regnværsdager, men ellers hadde de bare sol og varme.

Før turen hadde de forberedt seg godt. De har nemlig gjort en slik tur før. For to år siden syklet de Norge på langs. Allerede da bestemte de seg for at de skulle ta en til liknende tur gjennom et annet nordisk land.

De brukte erfaring fra forrige tur og det førte dem godt.  Det eneste som ble utfordrende på turen deres var varmen. Det var de ikke like forberedt på, men det satt ingen stopper for dem.

Godt vær: Skjervøyværingene møtte nesten ikke på annet vær enn sol og varme på turen. Foto: Monica Wolf

Gøy og motiverende

Både Wolf og Adolfsen liker å sykle veldig godt. De liker begge å være i aktivitet, opplevelsen med det hele og det å kunne gjøre det sammen.

-Det er tungt å sykle 12-13 mil hver dag, det gjør vondt, men samtidig er det utrolig gøy og motiverende og gjøre det. Også er det utrolig deilig når du har klart det. Vi har allerede en plan for en ny sykkeltur. Dette var definitivt ikke vår siste tur, sier Wolf.

Positivt: Monica Wolf synes det er utrolig deilig å ha klart å sykle hele Finland på langs. Foto: Monica Wolf

Skjervøyværingene synes det var et utrolig fint land med masse sjøer de kunne bade i og mange snille mennesker.

-Når man sykler en slik tur tenker man ikke på smerten i baken og føttene, man tenker bare på det positive, sier Wolf.