D2 og nettstedet smak.no har gjort en smakstest av 90 typer gin, altså alle gin tilgjengelige i Norge. Av disse havnet Bivrost Gin, et produkt av Aurora Spirit i Lyngen, på en sjetteplass. Av de norske gintypene ble Lyngendrikken nummer to.

– Vi er veldig fornøyde med å ha kommet så høyt opp på lista, spesielt med tanke på at vårt destilleri er under ett år gammelt, sier daglig leder, Tor W. Christensen til Nordlys.

Karakter: Meget god

Testen har gitt ginen karakter meget god, og beskriver den slik: "Dufter av blåbær, sitronolje, blomster og einebær. Bløt og fin balansert på smak med en lett sødmefull karakter. Pen balansert alkohol og lengde. Utrolig velbalansert med en muskaktig undertone."

Til Nordlys forklarer Christensen at det er de nordnorske ingrediensene, blant annet bæra, som gjør susen.

Gin ble oppfunnet i Nederland på 1500-tallet og ble opprinnelig solgt på apotek som medisin mot diverse plager. Vinmonopolet leverer i dag det meste av ginen i Nord-Europa, og gin fra Norge har vært under markant økning, ifølge samme test.

STATSRÅDSBESØKET I LYNGEN: Lot seg begeistre av Aurora Spirit Monica Mæland (H) og Frank Bakke-Jensen (H) lot seg begeistre av Aurora Spirit.

Lansert i utlandet

Destilleriet i Årøybukt i Lyngen produserer sprit som benyttes i flere produkter, men under felles merkevare, ”Bivrost”. Bivrost, som er norrønt for nordlys, skal kobles opp mot nettopp nordlys-turisme.

I april i år lanserte Lyngen-selskapet Bivrost-produkter i Skottland, som da fikk gode tilbakemeldinger.