Både huseier Ola Giæver jr. og regiondirektør Ole-Kristian Aspenes i Bunnpris Nord bekrefter at partene fører positive samtaler.

-I beste fall kan det bli klart for åpning i løpet av oktober måned. Vi er enige om å fortsette samtalene tidlig i august, sier Aspenes.

Han understreker at at det er for tidlig å konkludere. En avtale er ikke signert. Nå er partene i en fase med planlegging.

-Bygda har behov for to dagligvarebutikker, understreker Giæver jr.

Rema 1000 stengte i september 2015 døra på Lyngseidet. Siden har Coop Extra vært enerådende i kommunesenteret.

Oppgraderer bygget

-Vi har en driver på plass, uten at jeg vil røpe navnet på vedkommende. Bygget skal oppgraderes både inn- og utvendig. Ny asfalt skal legges, sier Giæver jr..

BUNNPRIS: BUTIKK: Ola Giæver jr. satser igjen på butikkdrift. Foto: Arne Teigen

-Hvorfor er det interessant å starte med butikk igjen?

-Jeg har gjort en enkel vurdering. For ikke så mange år siden var det tre butikker på Lyngseidet og en på Furuflaten. Nå står vi tilbake med bare den ene. Monopol er ikke heldig. Om butikken er fri for en vare, rammes hele bygda. Kundegrunnlaget er så stort at det er behov for to forretninger med dagligvarer.

-Du har ivret for søndagsåpne butikker?

-Får Lyngseidet status som typisk turiststed, kan forretninger holde åpent sju dager i uka. Det er 100 typiske turiststeder i Norge.  Lyngseidet bør være kvalifisert for å tilhøre den gruppa, mener Ola Giæver jr.

Konseptet passer

-Bunnpris-konseptet passer for Lyngseidet. Et lokalt selskap, med Giæver jr. i spissen, må først komme på plass. Deretter vil det ta rundt tre måneder før butikken kan åpne, forteller Aspenes.

-Hva gjør Lyngseidet spennende for Bunnpris?

-At der bare er ei forretning i bygda, er argument for å jobbe videre med saken. Bygda opplever en voksende turisme, i likhet med mange andre steder i Nord-Norge. Beliggenheten like ved fergekaia er interessant.

-Er antall innbyggere stort nok for to butikker?

-Også folk fra omlandet kommer til Lyngseidet for å handle. Vi mener det er grunnlag for to butikker. Det er mindre kommunesenter enn Lyngseidet som har to dagligvarebutikker, påpeker regiondirektør Ole-Kristian Aspenes i Bunnpris Nord.

Bunnpris sitt kundeløfte er «Lavprisbutikken med hjertet lokalt».

Som landsdekkende dagligvarekjede er det umulig å være best lokalt med et nasjonalt fokus, heter det på bunnpris.no

Framtid i Nord skrev i mars 2017 første gang om mulig etablering av Bunnpris på Lyngseidet.