Burfjord IL har fått innvilget søknaden om å få spille med sitt senior herrelag i 5. divisjon i Finnmark Fotballkrets. Klubben finner løsningen bedre enn å spille i 5. divisjon i Tromsø.

Dette innebærer at Nordreisa får tilbud om å spille i 4. divisjon.

Dersom Nordreisa takker ja, vil både Bardu og Tromsøstudentene (de to nr. 2-lagene i 6. divisjon) få tilbud om å spille i 5. divisjon, opplyser daglig leder Jo Are Vik i Troms Fotballkrets.

Overrasket

- Nyheten er så fersk at fotballkretsen ikke har rukket å sende e-post om saken. Vi vil behandle et mulig opprykk på styremøtet mandag i neste uke, sier leder Hilde Nyvoll.

Hun er glad og overrasket over muligheten som har åpnet seg.

En utfordring er at Nordreisa fortsatt ikke har A-lagstreneren på plass.

- Vi fikk ingen respons på søknaden om trenerjobben. Klubben har kontaktet mulige kandidater, men vi har ingen klare navn å jobbe videre med, forteller Nyvoll.

Fjorårets trener Nils-Trygve Johansen leder inntil videre treningene, men for ham er det uaktuelt å gå på en ny sesong..

Slik kan 2018-sesongen bli:

4. divisjon: Tromsø 2, Salangen, Lyngen/Karnes, Tromsdalen 2, Nordkjosbotn, Krokelvdalen, Storelva, Stakkevollan, Finnsnes 2, Ishavsbyen, Bardufoss og Nordreisa.

5. divisjon: Ringvassøy, Fløya 2, Valhall, Kvaløya, Skognes, Skarp 2, Ullsfjord, Indre Kåfjord/Manndalen, Furuflaten, Ulfstind, Bardu og Tromsøstudentene.