173 startene under terrengløpet på Saga skistadion forrige helg må sies å være en stor suksess for arrangøren Nordreisa IL.

På den 3, 5 km lange mellomdistansen sto 39 gutter og jenter i alderen 13- 15 år til start, hvor i de eldste klassene deltok på Troms skikrets sin langrennsamling.

Artig men tungt

Anna Elise Jaatun i klasse J 14-15 år fra arrangørklubben Nordreisa IL var en av deltakerne som ga alt på terrengløpet, og hun synes det var artig å delta selv om hun synes det var tungt å presse seg.

Jaatun endte til slutt nummer 10 i sin klasse med tiden 20.33 på ei løype som hun synes var krevende. Klassen ble vunnet av Astrid Pettersen fra Tromsø.

Også klubbvenninne Perle Nystu (13) synes det var spennende å delta på terrengløp, og hun hadde gitt alt i kampen for å vinne jenter 12-13 år. Perle brukte 17.21 på den 3,5 km lange løypa, og endte til slutt på 2. plass, 11 sekunder etter vinner Vårin Olsen fra Tromsø.

Men den talentfulle skiløperen virket å være godt fornøyd med løpet.

Blant guttene i 12- 13 år sikret Niklas Ånesen fra Nordreisa seg seieren, 40 sekunder foran Henry Skjønsfjell, også fra Nordreisa.

Trenger et alternativ

Leder for terrengløpet, Karl Gunnar Skjønsfjell sier til Framtid i Nord at de er brukbart fornøyd med deltakelsen i de yngre klassene, men synes at ennå flere bør prøve seg på løping.

– Løping passer svært mange, og er man må beherske i all type idrett, mener han.

Han synes også at det er greit at barn og unge har flere idrettsaktiviteter å velge mellom for å få allsidighet.

Møte med Rodal

Nordreisa IL arrangerer også Reisajoggen, en løpskarusell med seks løp fordelt på vår- og høsthalvåret hvor deltakelsen har ligget på mellom 40 og 50 løpere.

Skjønsfjell ønsker neste år å kunne arrangere både flere konkurranser- og løpetreninger med sikte på å skape et alternativ for barn og unge.

Førstkommende mandag vil tidligere OL vinner på 800 meter, Vebjørn Rodal gjester Nordreisa for å fortelle mer om sine erfaringer, noe Skjønsfjell håper flest mulig med interesse for idrett kommer for å høre.