Trans Gran Canaria er et 84 kilometer langt maratonløp som går opp og ned langs fjellsidene på den populære ferieøya, Startskuddet gikk tidlig lørdag morgen, og blant deltakerne er Eirik Haugsnes.

- Jeg skal springe meg en liten tur 84 kilometer og 4.500 positive høydemeter på tvers av Gran Canaria, sa Haugsnes.

Skjervøy-guttens forrige konkurranse var trappeløpet i Empire State Building i New York. Der endte han på en imponerende femteplass. Trans Gran Canaria blir derimot et løp på andre siden av skalaen.

- Dette løpet passer meg bedre. Det ligner mer på det jeg egentlig driver med, forteller motbakkeløperen.

Kupert terreng

I det spanske ferieparadiset møter 31-åringen sin tøffeste utfordring så langt.

- Det blir det lengste jeg noensinne har sprunget. Jeg har sjekket det litt ut. Terrenget er veldig kupert, og de første ti kilometerne er 1.200 høydemeter rett opp. Du kan gjerne kalle det en manndomsprøve, ler Haugsnes.

Han forteller at vinnertiden ligger på rundt ti timer, men at det løpet for hans egen del handler om å avslutte med verdigheten i beholdt.

- Jeg har aldri vært med på dette før, så målet får være å avslutte med stil. Forhåpentligvis klarer jeg å stå når jeg kommer i mål, sier Skjervøyværingen i en ny latterbølge.

Samler poeng

Hovedmålet til Haugsnes er Ultra Trail du Mount Blanc i 2014. Får å kunne delta der må han samle verdifulle poeng under Trans Gran Canaria.

- Jeg får poeng under dette løpet som gjør at jeg kan kvalifisere meg til Ultra Trail. Det er samme greia som det jeg skal springe nå.

Etter å ha sprunget over åtte mil i opp- og nedoverbakker blir det nok en lettelse å se målområdet i det fjerne. Men hva som skjer etter at målstreken er passert har ikke Haugsnes anelse om.

- Jeg vet faktisk ikke hvordan jeg skal komme meg tilbake til hotellet. Forhåpentligvis bestiller de en taxi...