11 serierunder er spilt denne sesongen og lagene i 4.-divisjon har tatt sommerferie. Mange målrike og spennende bataljer er blitt utspilt hele veien fra Nordkjosbotn i «sør» til Burfjord i Nord-Troms.

De aller fleste av kampene er spilt i Tromsø, enten på «øya», Kvaløya eller fastlandet, med toppkampen på Skarpmarka mellom Skarp og Lyngen/Karnes som et av de beste oppgjørene denne vårsesongen.

Den endte 2–2, som gjør at kampen om opprykk lever i beste velgående på femte høyeste nivå.

I disse oppgjørene finner du sjeldent verdens mest begavede fotballspillere, men av og til glimter disse breddeball-heltene til med prestasjoner langt over nivået de spiller på.

Noen gjør det oftere enn andre, og da er det svært sannsynlig at akkurat de spillerne er å finne på denne lista, enten i startoppstillingen eller på benken.

Her presenterer vi vårens lag i 4.-divisjon i en frekk 4–4–1–1-formasjon:

Kai Kamsvåg (keeper, Skarp)

Reddet Skarps opprykkshåp helt på egen hånd i toppkampen mot Lyngen/Karnes, der han sto frem med redninger som kan være forskjellen på opprykk eller 2. plass for de sortkledde. Står sjeldent en svak kamp og har kun 13 baklengsmål denne sesongen.

Krister Skogli (Høyreback, Lyngen/Karnes)

En veldig moderne backtype som du sjeldent finner på det her nivået. Har løpt opp og ned langs høyresider i hele Troms denne vårsesongen. Scoret det livsviktige 2–2-målet på overtid mot Skarp, som nesten er grunn alene til å sette balsfjordingen i startoppstillingen. Skal sies at Skogli har få konkurrenter på høyrebacken, men har gjort en god sesong for de rødkledde.

HØYREBACK: Krister Skogli har gjort det bra for Lyngen/Karnes denne vårsesongen. Her intervjues han etter 2–2-kampen mot Skarp, der høyrebacken stanget inn utligningen på corner. FOTO: ROBIN ANDERSEN

Thomas Haugan Pedersen (Midtstopper, Ishavsbyen)

I en varierende vårsesong for Ishavsbyen har Pedersen vært et av lyspunktene. Spilte en briljant kamp mot Nordkjosbotn og var en av banens beste spillere. Har vært solid gjennom hele vårsesongen og det kunne sett mye verre ut for «Byen» hadde de ikke hatt Pedersen på laget.

André Nordheim (Midtstopper, Skarp)

Må være en av de aller verste du kan møte i en hodeduell, nesten uansett nivå. Med den blanke skallen har Nordheim headet unna det aller meste så langt, og er en viktig grunn for at Skarp fremdeles kjemper om opprykk. Reddet tre poeng da han scoret 3–2 i det 89. minutt mot Senja 2.

MIDTSTOPPERKJEMPE: Skarp-spiller André Nordheim er med på vårens lag. Her i duell i første serierunde. FOTO: RONALD JOHANSEN

Øyvind Garfjell (Venstreback, Lyngen/Karnes)

Har spilt både venstreback, spiss og høyrekant denne vårsesongen, og er i bunn og grunn serielederens store potet. Hurtigtoget er en pest og plage for de fleste forsvarsspillere. Den tidligere TUIL-spilleren står med 10 scoringer så langt denne sesongen, blant annet en kandidat til årets mål med langskuddet sitt mot Stakkevollan. En av de desidert beste spillerne denne våren.

George Lewis (Høyrekant, TUIL 2)

4.-divisjons Usain Bolt fortjener absolutt en plass på dette laget. Har løpt fra alle venstrebacker helt siden han fikk sjansen i startoppstillingen til TUIL 2. Storspilte mot Krokelvdalen og senket de med to scoringer. Spilte også en god kamp mot Ishavsbyen i siste kamp før ferien. Åtte mål fra høyrekant lar seg høre.

LYNRASK: Hurtigtoget til TUIL 2, George Lewis, har gjort en strålende vårsesong. FOTO: MATS RYDLAND

Magnus Mikkelsen (Sentral midtbane, TUIL 2)

En av TUILs aller mest spennende unggutter. Den neste Tomas Kristoffersen? Uansett, Mikkelsen tilfører TUIL-laget en ro og trygghet på midtbanen, og er dyktig i pasningsspillet. Bidrar også framover på banen og står med fem scoringer.

Fredrik Allertsen (Sentral midtbane, Lyngen/Karnes)

På sitt beste er Allertsen altfor god for dette nivået. Har en strålende pasningsfot og er dyktig til å styre spillet fra sin midtbaneposisjon. Allertsen har også et overblikk for spillet de færreste i denne divisjonen kan skryte på seg.

MIDTBANEDIRIGENT: Fredrik Allertsen (til venstre) har fått en plass sentralt på midten. Til høyre Skarp-spiller Øystein Richardsen. FOTO: ROBIN ANDERSEN

Oscar Ross (venstrekant, Lyngen/Karnes)

Potensielt tar Ross over for Steffen Dreyer på spissplass når høstsesongen nærmer seg, men denne våren har Ross bekledt venstrekanten. Liker å skjære seg innover i banen, og det har gitt resultater. Lyngen/Karnes-spilleren står med ni mål så langt, og har servert Dreyer og andre lagkamerater en rekke scoringer.

Aleksander Lenning (hengende spiss, Krokelvdalen)

Har et drøyt antall målpoeng for Krokelvdalen denne vårsesongen. I siste kamp før ferien noterte Lenning seg for fire målpoeng i 10–2-seieren over Senja 2 (To scoringer og to målgivende). Tosifret antall scoringer denne våren er ikke dårlig.

Mats Tunstad (Spiss, Krokelvdalen)

Det finnes ingen andre å sette på spissplass enn målgarantisten fra Krokelvdalen. Spinnville 20 mål etter 11 kamper gir et målsnitt på nesten to mål (!) pr. kamp. Det er syv nettkjenninger foran neste på toppscorerlista. Tunstad er sikkerheten selv når han får muligheten i boks og er selvskreven på dette laget.

FARLIG TRIO: Denne trioen har produsert en haug med scoringer så langt, men kun to får plass på vårens lag. Fra venstre: Mats Tunstad, Aleksander Lenning og Glen-Robin Isaksen FOTO: TOBIAS STEIN EILERTSEN

Benken (Spillere som ikke nådde helt opp):

Jørgen Vik (Keeper, Lyngen/Karnes)

Er nok den beste keeperen på papiret i 4.-divisjon, og den tidligere TUIL-keeperen har gjort en strålende vårsesong. Har kun sluppet inn ni mål på 11 kamper.

Julian Aloyseus (Venstreback, Skarp)

Har slitt med skade og har ikke spilt samtlige kamper denne sesongen. Har blant annet ikke spilt mot Lyngen/Karnes, Ishavsbyen og Stakkevollan. Når han spiller er han uten tvil en av de beste venstrebackene i avdelingen. Har et teknisk repertoar få spillere kan matche i 4.-divisjon.

Kim Pettersen (høyrekant, Storelva)

Drømmemålet mot Ishavsbyen holder i massevis. Driblet bort halve Byen-laget fra midtbanen og inn til 16-meteren før han fikk avsluttet ballen i kassa. Selv Messi hadde vært stolt av den scoringen. Dribleglad kantspiller som har vært Storelvas beste spiller sammen med Stian Nordby.

DRØMMEMÅL: Her feirer Storelva-spillerne Kim Pettersens drømmemål mot Ishavsbyen. FOTO: ROBIN ANDERSEN

Andreas Fiva (Midtstopper, Skarp)

Opprinnelig høyreback, men har denne sesongen for det meste spilt midtstopper. Utrolig god mot Lyngen/Karnes i toppkampen på Skarpmarka, der han rensket unna det aller meste. Har gjort en solid figur så langt.

Glen-Robin Isaksen (Midtbane, Krokelvdalen)

Den som var nærmest en plass på laget. Står med et usaklig høyt antall målgivende pasninger til Tunstad og Lenning. I sin frie rolle i Krokelvdalen har Isaksen vært en vanskelig spiller for mange lag å håndtere.

Pål Amdahl (Midtbane, Ishavsbyen)

En av de morsomste spillerne å se på i 4.-divisjon når han har dagen. Kreativ med ball og har en rå akselerasjon. Forarbeidet han gjorde i forkant av 2–2-målet mot Skarp, der han rundet keeper før han serverte spisskollega Mathiassen ballen på blank kasse med en lekker hælflikk, er grunn alene til å gi han en plass på benken.

Martin Myrhaug Hansen (Høyrekant, Skarp)

Leken kantspiller som har en giftig dødballfot. Står med mange målgivende pasninger denne sesongen og er en viktig del av Skarps offensive spill.