Hendelsen skjedde 12. juni. 16-åringen ble innlagt på barneintensiven på Rikshospitalet.

– Gutten var ikke ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus, og har ikke vært kontaktbar siden, sier politiadvokat Andreas Strand i Oslo politidistrikt til NTB.

16-åringen døde tirsdag denne uken. Gutten ble obdusert onsdag, men politiet ønsker ikke å kommentere hva som er dødsårsaken, ettersom det ennå ikke er presentert for pårørende og siktede.

– Vi er klar over at det verserer rykter om dødsårsak, og vi ønsker at disse skal tones ned av hensyn til de etterlatte som opplever det belastende, sier Strand.

Politiet ønsker heller ikke å kommentere motivet til siktede.

18-åring siktet

Gutten var elev på tiende trinn ved Holmlia skole, og skulle avsluttet sin skolegang i vår. Volden skjedde i skoletiden, men utenfor skolens område. Flere av medelevene så gutten bli skadd, sier rektor Lasse Wam ved Holmlia skole til NRK.

Dagen etter hendelsen, 13. juni, ble en 18-åring pågrepet og siktet for forholdet.

– Siktede er i svært liten grad kjent for politiet fra før. Han har én sak på seg fra tidligere som han fikk en mild reaksjon for, sier Strand, og legger til at 18-åringen ikke skal være en del av et tungt miljø.

Vurderer drapssiktelse

Politiet vurderer nå å endre siktelsen mot 18-åringen til å gjelde drap, skriver NRK.

– Siktede erkjenner å ha slått med flat hånd. Han mener at det ikke er noen sammenheng mellom volden og sakens tragiske utfall, sier siktedes forsvarer Øyvind Brattlien til NTB.

– Siktede mottok dødsbudskapet onsdag, og det var svært tungt for ham. En endring av siktelsen vil komme som et sjokk, utdyper Brattlien.

Siktede sitter i varetekt fram til 10. august med brev- og besøksforbud, opplyser Brattlien til VG.

Fornærmede og siktede skal ha kjent hverandre fra før. Begge er fra Holmlia og er norske statsborgere.

Det vil bli holdt åpent hus i Holmlia sportsklubbs lokaler fredag. Det vil her bli lagt ut en kondolanseprotokoll hvor man kan skrive en siste hilsen. Wam opplyser at skolen også vil arrangere en minnestund for elever og lærere ved skolens oppstart i august.