Det er de anerkjente whisky-skribentene Dave Broom og Blair Bowman som besøker destilleriet i Lyngen og Arktisk Whiskyfestival. Bowman har vært i industrien i nesten ti år og er grunnleggeren av den stadig mer populære «World Whisky Day». Han er også forfatter av «The Pocket Guide to Whisky». Broom har skrevet om Whisky i 25 år og har hatt flere innlegg i blant annet scotchwhisky.com og Whisky Magazine.

– Dette er to personer med stor internasjonal anerkjennelse som reiser verden rundt for å forelese om og gjennomføre smakinger av whisky. Blair Bowman har allerede skrevet en artikkel om Aurora Spirit i et stort britisk Whisky-magasin nå i høst som ble meget godt mottatt, sier Hans-Olav Holtermann Eriksen, styreleder i Aurora Spirit, i en pressemelding.

VERDENSKJENT: Blair Bowman har skrevet om whisky i hele 25 år. Han og Dave Broom er spente på besøket til Aurora Spirit i Lyngen denne uka. Foto: PRESSEFOTO

Nytt og spennende

Broom og Bowman skal være på Aurora Spirit i to dager. Da skal de få smake på og bedømme whiskyen som ligger lagret på eiketønner inne i det nedlagte NATO-fortet Årøybukt. Det gleder Holtermann Eriksen.

– At både Bowman og Broom kommer til oss nå gjør at vi får stor oppmerksomhet i Whisky–miljøene globalt, og er en fjær i hatten for vår jobb med å gjøre den norske whisky-industrien bemerket utenfor Norge. De er veldig fascinert av at vi har verdens nordligste destilleri, under nordlyset og med bruk av isbrevann. Dette er noe nytt og spennende for dem, sier han.

WHISKY-KJENNER: Dave Broom er grunnleggeren av «World Whisky Day». Nå retter han kursen mot Lyngen sammen med Bowman. Foto: PRESSEFOTO

De verdenskjente whisky-kjennerne skal også holde seminarer på Arktisk Whiskyfestival i Tromsø.