Koppangen Brygger, Svensby tursenter og XLyngen har i løpet av høsten 2017 blitt Green Key-sertifisert.

Green Key er en av de største globale miljøsertifiseringsordningene for overnattingssteder og har over til nå 2700 sertifiserte bedrifter i 56 land.

I desember overrakte Georg Sichelschmidt, reiselivssjef i Visit Lyngenfjord, plakettene til Koppangen Brygger, Svensby tursenter og XLyngen – som et bevis på sertifiseringen.

Alf Fagerborg, daglig leder for Koppangen Brygger, er tydelig på at dette er et steg i riktig retning for reiselivsbedriften hans.

- Endelig har vi kommet i mål! Vi jobber hardt hver dag for å bli en miljøvennlig bedrift. Flere måneders arbeid med strategisk utvikling og fokus på gode løsninger som har ført til at vi har mottatt Green Key-diplomet. For oss er dette et viktig steg i riktig retning mot en bærekraftig turistindustri i Lyngen, forteller Fagerborg i ei pressemelding.

Samarbeid

Som en del av arbeidet med å bli et Bærekraftig Reisemål undersøkte Visit Lyngenfjord hvilke miljøsertifiseringer som eksisterte for reiselivsbedrifter.

– I utgangspunktet er Green Key-sertifiseringen tiltenkt store anlegg, mens det i vår region hovedsakelig finnes mindre overnattingssteder. Med støtte fra Troms og Oppland Fylkeskommune, gikk vi i sommer sammen Green Key-stiftelsen og andre aktører innen reiseliv for å få tilpasset kriteriene. Resultatet gjør at nå kan også mindre overnattingssteder sertifisere seg, sier prosjektleder Marie Kr. Angelsen i Visit Lyngenfjord.

Inspirerer

Green Key har til hensikt å fremme bærekraftig turisme og bidra til å forebygge klimaendringer ved å belønne og støtte virksomheter som gjennomfører positive miljøtiltak.

- Disse tre bedriftene tar bærekraft og miljøsatsing på alvor. Vi er veldig glade for at de har valgt å gå foran i utviklingen av regionen! Samtidig ønsker vi at dette skal inspirere flere til å gjøre det samme, forteller Angelsen i pressemeldingen.