Svein Oddvar Leiros (Sp) ble fredag valgt som ny ordfører i Kåfjord kommune.

- Denne dagen er historisk for Kåfjord. Det er første gang at kommunen har en fra Senterpartiet som ordfører. Jeg er stolt og ydmyk, sier Svein O. Leiros til Framtid i Nord.

Sammen med Miljøpartiet de Grønne (MdG), Kristelig Folkeparti (KrF) og Manndalen, Skardalen og Nordnes bygdeliste har de flertall i kommunestyret. Partiene har inngått en intensjonsavtale for videre politisk samarbeid.

Tre nye parti

I sin første tale som ordfører forteller Leiros at han håper på et godt videre samarbeid innad i plattformen. Han ønsker også gode diskusjoner med opposisjonen som nå er Arbeiderpartiet (Ap), Høyre (H) og Fremskrittspartiet (Frp).

Ordføreren synes det er spesielt gledelig at det er kommet  tre nye parti i styret.

– Vi har et bredt mangfold i kommunen, smilte han fra talerstolen på rådhuset.

Alle skoler består

Ifølge Leiros har den politiske plattformen allerede diskutert politikk gjennom flere dager i forkant av kommunestyremøtet. Politikerne er blant annet blitt enige om at man nå ønsker en større miljøprofil og en fredning av skolene.

Drift – og utviklingsutvalget skal endre navn til Miljø, - drift og utviklingsutvalget, man skal være restriktiv mot nye oppdrettsanlegg og skoledebatten skal legges død.

– Nå må vi gi ro til både lærere, elever og foreldre.

- Betyr det at alle skolene skal bestå?

- Alle skoler skal bestå. Når det gjelder privatskolen så legger ikke vi oss bort i den, sier Leiros.

Flertallet ønsker også at Kåfjordpolitikken skal bli mer synlig og engasjerende blant folk. Derfor har de snakket om å direktesende kommunestyremøtene samt arrangere spørretimer for befolkningen.

Mo fikk skryt

Avtroppende ordfører Bjørn Inge Mo (Ap) satte seg fredag blant sine partifeller i opposisjonen.

– Det er en glede for meg å gi klubba videre. Jeg takker for samarbeidet og håper på et videre godt samarbeid hvor fokuset vi har hatt på muligheter - ikke begrensninger vil bestå, sa han til kommunestyret.

Mo fikk skryt av Magne Monsen i KrF.

– Han har gjort utrolig masse positivt og vært med på å sette Kåfjord på kartet.