– Vi håper det kommer mange på arrangementet vårt. Vi starter klokken 10 om morgenen og avslutter vanligvis tre timer senere. Vår feiring er tradisjonell og starter med en 1. mai-frokost. Vi har hatt mange slagord – blant annet arbeid til alle. Nå på lanserer vi et nytt slagord – «Trygg styring», sier Nyvoll.

Selvsagt skal dagen preges av politikk. I år får partilaget besøk av Martin Henriksen. Han er politisk rådgiver for fiskeriminister Lisbeth Berg- Hansen. I tillegg har Nordreisa Ap sikret seg lederen av AUF, Mari Siljesbråten. Dagen skal være preget av politikk og det er forventninger til at noen tar ordet i debatten etter innledningene.

– Vi har god oppslutning om vårt arrangement. Det blir alltid god stemning når vi synger våre sanger, men konkurransen om publikum er meget hard nettopp denne helgen. 1. mai er nemlig også en siste scooterhelgen i år, og her har vi hard konkurranse. Her handler det om hard prioritering. I fjor var jeg på tur i den siste scooterhelga. I år blir det tradisjonell 1. mai-feiring, sier Nyvoll.

Også Nordreisa Ap merker at de er preget av hendelsene i fjor sommer. Reaksjonene er forskjellige, men det er ingen som er uberørt. Nyvoll tror det aller fleste har felt en tåre eller to, men også her er det slik at det hjelper å ha et politisk budskap som skal ut.

– Jeg håper det komme mange som vil ta ordet. For soss er det viktig med debatter. Selv er jeg meget engasjert i politikk og tar gjerne en tur innom Minibar1 for å snakke ?politikk. Vi er glade for at folk ?har sterke meninger.

Arrangementet er åpent for alle og Nyvoll ser gjerne at politiske motstandere stikker innom koldtbordet og blir med i debattene. I år har laget invitert Kvænangen Arbeiderparti, Fagforbundet og LO i Nordreisa.

– Vi ønsker alle hjertelig velkommen og håper at både Frp og høyrefolk stikker innom for å slå av en prat, og kanskje varer debattene så lenge at de som har brukt tida på den siste scooterhelga rekker en tur innom Samfunnshuset, sier Nyvoll.