Trener Ole Talberg og hans nye sidestilte spillende trener Jørgen Vik samlet onsdag nitten mann til treningsleir på Polleidet. Ni økter gjennomføres fram til og med søndag.

Lyngen/Karnes ligger nest sist på tabellen i 4. divisjon etter en ujevn vårsesong. Laget må avansere en plass for definitivt være sikret fornyet kontrakt med kretsens øverste serie.

-Vi skal trene godt i de neste ukene. Hvis vi har 13-15 spillere på øktene, vil vi ta steg, sier Ole Talberg.

-Vi har elleve deilige muligheter i seriespillet, påpeker Jørgen Vik.

Litt annerledes på gress

Keeperen er tilbake etter tre tre suksessrike måneder i Skjervøy.

-Fint å være tilbake i L/K. Klubben har mange flotte folk og har mange av de samme spillerne som i fjor, sier Vik.

Klubben har lang historie med treningsleir i Bergsviken utenfor Piteå. Nå blir det minst et års opphold i den tradisjonen.

-Hvordan er det å trene på gressbane?

-Litt annerledes enn på kunstgress, ikke minst når gresset er vått. Vi får en annen følelse på ballen og det er tyngere å løpe, sier Ole Talberg.

Rask omstilling

-Hva vektlegger dere på treningsleiren?

-Et viktig element er rask omstilling når vi taper ballen. De første sekundene etterpå er viktige. Når vi får brudd mot oss, ønsker vi raskt å vinne ballen tilbake med et nytt brudd, sier Jørgen Vik.

-Guttene skal bli tryggere i sine roller. Vi øver på flere faser av spillet, tilføyer Ole Talberg.

Trenerne håper å kunne forsterke troppen med en mann eller to. Angriperen Christer Steinvik er på vei ut på grunn av studier.

Lyngen/Karnes har søndag 5. august høststart mot Salangen på Polleidet. Dette blir lagets første seriekamp på eget gress siden oktober 2016. Det var sesongen L/K ble seriemester, men hvor nytt seriesystem stoppet opprykk til 3. divisjon.