Roy Waage sier til Framtid i Nord at han mener prosessen rundt brøytesaken viser «en total mangel på forståelse fra enkelte». Han er klinkende klar på at hans firma har overholdt klagefristen etter at rådmannen besluttet å tildele brøytekontrakten til Hofsøy mekaniske.

– Vi har en klar oppfatning av at tildelingen av brøytekontrakten til Hofsøy etter kommunestyret 17. januar er feil. På bakgrunn av det så har vi valgt å benytte oss av vår rettmessige rett til å klage på avgjørelsen. Vår klage ble oversendt tirsdag 23. januar klokken 18.59 - altså cirka seks dager før klagefristen gikk ut. Vi har derfor levert klagen vår godt innenfor fristen og det har rådmannen også bekreftet. Da er det usaklig å si noe annet, sier Waage.

Midlertidig forføyning

– I den forbindelse anmodet vi videre kommunen om å vente med å inngå en kontrakt inntil man hadde fått saken behandlet i KOFA. Samtidig var vi klare på at hvis kommunen ikke ville imøtekomme dette, så ville vi begjære midlertidig forføyning, sier Waage.

Ifølge ham ba SPA om en rask tilbakemelding fra kommunen hva de ønsket å gjøre.

– Vi fikk svar fra kommunen dagen etter at kommunen aksepterte å sende saken til KOFA. Det er vi glade for.

– Jeg poengterer at vi har forholdt oss til de fristene som forelå og vi har handlet innenfor de fristene. Det er feil å hevde at vi fikk utvidet karenstiden. Vi har ikke bedt om det og kommunen har ikke gitt oss det. Så jeg avviser alle påstander om særbehandling.

Enhvers rett å klage

Kommunen ville ha saken sendt raskt til KOFA og vi ble enige om at fristen skulle være onsdag 31. januar klokken 12.00. Den fristen holdt vi oss også godt innenfor, sier Roy Waage.

Han mener at enkelte viser en total mangel på forståelse for saksgang og prosess i brøytesaken.

Spesialkompetanse

– KOFA besitter en spesialkompetanse på feltet og en uttalelse derfra kommer kjapt. Det er i alles interesse. Det er i tillegg billig å bruke KOFA, sier Waage.

Hva KOFA vil konkludere med er det selvsagt ingen som vet ennå.

– Hva gjør dere hvis KOFA ikke støtter deres syn i saken?

– Hvis den situasjonen skulle oppstå, så får vi vurdere hva vi gjør videre. Men vi har en klar oppfatning av at vi har en god sak. Vi mener at Hofsøy mekaniske ikke oppfyller kvalifikasjonskravene.