Onsdag kjører en rød bil med kamerautstyr på taket rundt i Tromsø.

Tidligere i år begynte Google fotograferingen i Oslo og Bergen. Flere andre byer har fått besøk og nå er bilen i Tromsø.

Google sine egne sider om hvor i Norge bilen er sto onsdag følgende steder i Troms oppført: Balsfjord, Kvænangen, Kåfjord, Målselv, Nordreisa, Storfjord og Tromsø.

Googles karttjeneste Street View blir stadig utvidet over hele verden, men når du kan gjøre en virtuell vandring rundt i byen er foreløpig usikkert.

Ifølge Nettavisen er det en rekke faktorer som spiller inn i hvor lang tid dette kan ta. Først må alle bildene i byen bli tatt, og hvor lang tid det vil ta avhenger av blant annet værforhold og trafikk. Google ønsker ikke å ta bilder i dårlig vær da dette kan gi dårligere bilder.

Å ta bilder av en by som Oslo vil ta 1-3 måneder. Ønsker du å se nærmere på Tromsø nå, kan du jo ta en kikk her.

Etter at bildene er tatt begynner den enorme bearbeidelsesprosessen. Det er snakk om millioner av bilder med enorm oppløsning.

Bildene skal settes sammen på en måte som ikke gjør at det ser ut som om bildene er satt sammen, og i tillegg blir de etterbehandlet med sensurering av ansikter og bilskilt.

I starten var bildene helt usensurerte, men Google har nå innført sensur av ansikter og bilskilter etter enormt mange klager.

– Hvor folk bor og hva de heter er det andre som leverer. Vi viser bare hvordan bygninger og steder ser ut, sier Jan Grønbech, Country Manager i Google Norge.