Sist helg arrangerte KåfjordLAN-forening LAN i Olderdalen for andre gang. Ungdommene som står bak arrangementet ønsker å skape aktivitet i bygda.

– Dette er et flott rusfritt arrangement for ungdom og av ungdom, sier leder i foreningen Ole-Remi Taraldsen.

KÅFJORD LAN Nestleder Hans-Emil Mathisen og leder Ole-Remi Taraldsen. Foto: Privat

Rundt 40 spillere deltok på LANet som ble holdt på kultursenteret. Bortsett fra litt startproblemer er arrangørene er fornøyd med årets LAN.

– Vi slet litt med nettet i begynnelsen, men takket være iherdig innsats fra crewet har vi hatt stabilt nett resten av helga, sier nestleder i foreningen Hans-Emil Mathisen.

Mye arbeid

Deltakerne kommer fra store deler av Nord-Troms. Tidligere har ungdommene reist til Nordreisa, Harstad og Tromsø for å delta på LAN.

Å gjennomføre et LAN krever mye arbeid både før og under arrangementet. Mathisen anslår at de ha sovet omtrent ti timer fra torsdag til søndag.

– Det er vanskelig å si i antall timer vi har jobbet, men det er mye arbeid med alt forarbeidet. Vi har møter med sponsorer, mye kjøring og vi sender en del mail. Alt det tar mye tid, forteller Mathisen.

Det hele begynte for over ett år siden da Taraldsen og Mathisen lurte på hva de skulle finne på i ferien.

– Vi tenkte vi måtte ha noe å gjøre i ferien og da kom vi på at vi kunne arrangere LAN. Vi ønsker å lage et tilbud for datainteressert ungdom, sier Mathisen.

Mandag ble lanet avsluttet.