Sist helg trakk Skarvenfestivalen publikummere fra fjern og nær til Skjervøy.

Pro Event og Ocean Bar arrangerte Skarvenfestivalen i forbindelse med Skjervøydagan. Dermed var det program både på dag- og kveldstid, og det var tydelig at folk den aktivitetsfylte helga trakk til seg folk.

– Sentrum var fullt av folk fra andre steder, og det er noe som hele Skjervøy nyter godt av, sier Jørn Cato Angell festivalsjef og driver av Ocean Bar.

Nærmere 1000 publikummere

– Fredag hadde vi opp mot 1000 personer inne, det er utrolig bra! Lørdag hadde vi rundt 700 til 800 publikummere, sier Angell.

Tidligere har det var vært arrangert konserter under Skjervøydagan, men dette var første gang det ble tilrettelagt med eget festivalområde.

FESTIVALSJEF: Jørn Cato Angell er strålende fornøyd etter vel gjennomført festival. Arrangørene er allerede i gang med planlegging av neste års festival. - Her er det bare å brette opp ermene, sier Angell.

Takker støttespillerne

Den gamle fotballbanen til Skjervøy Idrettsklubb var for anledningen tilrettelagt som festivalområde. Telt med konsertene og område der festivaldeltakerne kunne komme med både telt og campingvogn var på plass.

Angell retter en stor takk til idrettsklubben som stilte banen til disposisjon.

– Det er så bra at lokalsamfunnet støtter opp og gjør dette mulig. En stor takk til SIK som lot oss få bruke banen, sier han.

Arrangører takker alle de frivillige, sponsorene og det lokale næringslivet som støttespillere for festivalen. Hver dag var det omtrent 40 personer i arbeid.

Festivalen har vært under planlegging det siste året, og Angell sier de har planlagt mye ned på detaljnivå. Arrangørene fikk skryt fra politiet for god organisering og godt vakthold.

– Vi må også takke politiet som var til stedet under festivalen, sier Angell.

Nervøs før start

I forkant av konsertene fredag var arrangørene nervøse hvor hvordan anlegget skulle fungere. Dette var første gang de skulle ta imot opp mot 1000 publikummere.

– Det var enormt mye folk i telte, men alt gikk bedre enn forventet, sier han.

REKORDBESØK: Fredag var det omtrent 1000 publikummere på konsert da Vassendgutane stor på scenen. Aldri før har det vært så godt konsertbesøk under Skjervøydagan

Høydepunktet var det Vassendgutane spilte og Angell kunne se at de hadde lyktes.

– Det var et kjempearrangement. Alle koste seg! Sier Angell.

Planlegger neste år

Arrangørene er allerede i gang med å planlegge neste års festival.

– Det er alltids noe som kan forbedres. Vi har fått gode tilbakemeldinger og beskjed om mangler, det skal vi ta med oss videre. Vi skal bli enda bedre og en enda mer fullverdig festival, sier Angell.

Allerede er de i gang med å booke neste års hovedliner.

– Vi ligger ikke på latsiden! Når det er et så vellykket prosjeket er det bare artig å arbeide med det, sier Angell.