Den siste uka har vært preget av mye vind og til dels kraftige snøbyger. Små glimt av opphold har det likevel vært og dette ser ut til å fortsette de kommende dagene.

For Nord-Troms vil det i ytre strøk bli forbigående nordøstlig stiv kuling 15 m/s. I sør sannsynligheter for sterk kuling 20, ellers frisk bris 10 av skiftende retning. Fra torsdag kveld, nordlig stiv kuling 15 utsatte steder.

Fredag formiddag meldes det frisk bris 10 av skiftende retning. Det vil komme en større mengde snøbyger, men mest i ytre strøk. Solen vil også titte frem noen steder.

Polare lavtrykk

Lørdag vil det fortsatt være mulighet for dannelse av polare lavtrykk med stedvis sterk vind og tette snøbyger. Ellers meldes det for det meste bris mellom nord og nordvest. Noen snøbyger vil oppstå i ytre strøk, men sannsynlighet for lange perioder med opphold og en del sol i indre områder. Temperaturen vil fortsatt være kjølig.

Søndag vil det være vind mellom nordøst og nordvest, for det meste bris, men lokalt perioder med kuling. Snøbyger, vesentlig i ytre strøk. Uendret eller litt lavere temperatur.

Glatte veier og rasfare

Rasfaren er fortsatt tilstedeværende i store deler av Nord-Troms og Finnmark. Både områdene i Kåfjord og Lyngsalpene har blitt merket med faregrad 3 på varsom.no

Turfolk på ski og skuter oppfordres til å unngå leområder og andre terrengformasjoner som samler fokksnø.

Vegvesenet melder også at store deler av E6 og fylkesveiene i regionen har snø- og isdekke samt fare for glatte partier. Etter å ha vært stengt et par ganger denne uka, er Kvænangsfjellet for øyeblikket åpen. Torsdag meldes det -9 grader på fjelltoppen, stille og oppholdsvær.