Med seg har han Petter Gunnarstein i bobil. Begge jobber for Sølvtrans AS.

Halsebakk startet turen 1. juni i Grimstad og skal nå Kirkenes via Nordkapp i neste uke. Målet er å samle inn penger fra sjømatbedrifter til Kreftforeningen, men også å skape mer oppmerksomhet rundt sykkel-VM i Bergen.

Stort engasjement

– Konseptet er veldig enkelt. Vi ønsker å vise fram sykkel-VM og bedriftene som står bak næringa. Også er det naturlig å knytte det opp til Kreftforeninga, fordi de fremmer viktigheten av et godt kosthold og fysisk aktiviet. I tillegg er det personlig for meg, da vi har hatt en del tilfeller av kreft i min familie, sier Robin Halsebakk.

SKARDALEN: Fred Wilsgård, Martin Pedersen og Kjell Erik Wilsgård i Wilsgård Fiskeoppdrett AS.

– Det er hovedsakelig sjømat- og laksebedrifter som har gitt penger, men også små lokalsamfunn har jobba på dugnad. Et sted hadde de solgt vafler for 4500 kroner. Spesielt på småplasser er det et voldsomt engasjement, sier han.

Rundet én mill. i Kåfjord

Torsdag nådde de én million kroner i Skardalen. Da ga Wilsgård Fiskeoppdrett 30.000 til formålet, når de fikk høre at det var den summen som manglet for å nå millionen. Fredag fikk de ytterligere 10.000 kroner da de besøkte Lerøy Aurora på Skjervøy.

– I Skardalen hadde de grillet middag til oss før vi kom, og vi ble veldig godt mottatt.