De skulle reist hjem med fly på torsdag, i stedet blir det buss.

- Det er 52 passasjerer i bussen, både svensker, dansker og nordmenn. Vi skal være i København om 28 timer og kommer til Oslo tirsdag ettermiddag, etter 40 timer, sier Geir Varvik, eier av Statoil-stasjonen i Skibotn.

Han og over 20 andre i foreningen av Statoil-forhandlere fra Ballangen i sør til Skibotn/Lyngen i nord var i Lisboa fra mandag til torsdag. Etter mye fram og tilbake ble buss alternativet for å komme seg hjem.

Ingen luksusbuss

Bussturen startet lørdag og da iTromsø snakket med Varvik i går kveld i 23-tida, var de to mil fra grensa til Frankrike etter å ha vært innom Barcelona. To sjåfører skifter om å kjøre.

- Jeg kan love deg at det ikke er noen luksusbuss vi sitter på. Det er som en vanlig bybuss. Vi har med to sjåfører og de snakker bare spansk, sier han.

Bensinstasjonseiernes tur til Lisboa var både av sosial og faglig karakter. På vei hjem for de også rikelig anledning til å studere europeiske bensinstasjoner.

- Vi får sett hele Europa og ikke minst studert bensinstasjoner. Men vi er ved godt mot og får bare håpe det går fly fra Oslo på tirsdag, sier Geir Varvik.

Er du "askefast"? Fortell din historie her

Geir Varvik og over 20 andre bensinstasjonseiere må tilbringe flere dager på bussen for å komme seg hjem. Foto: Privat Foto: Privat