Denne FiN-lesersaken er skrevet av Werner Kiil

Det var med store forventninger ca. 80 personer møtte opp 19. oktober i Skibotn, på et åpent møte som ble arrangert av Skibotn Pensjonistforening.

De frammøtte var i hovedsak medlemmer og representanter fra Pensjonistforeningene fra hele Nord Troms regionen, som var forsamlet når forbundsleder Jan Davidsen var på besøkt i Skibotn.

Bevertning

På Spørsmål til lederen i Skibotn Pensjonistforening, Ture Nilsen kunne han opplyse at han inviterte forbundslederen på besøk til Skibotn, under siste årsmøte i Pensjonistforbundet Troms. Senere har han holdt kontakten varm med forbundslederen, som på tross av hektisk møtevirksomhet fant tid og rom for et besøk.

Deltakerne ble møtt med stor gjestfrihet, hyggelig bevertning, hvor det ble servert kaffe, rundstykker og bløtkake. Etter at Fylkesleder Werner Kiil ønsket de frammøtte velkommen med et kort innlegg, entret lederen Jan Davidsen talerstolen.

Davidsen foretok en bred og god gjennomgang av de store utfordringene som foreligger i forhold til pensjonister og øvrige trygde.

Han tok utgangspunkt i at Pensjonistforbundet nå er 72 år og kunne fortelle historien bak dannelsen av Pensjonistforbundet.

Aldersvennlig samfunn

Han kom videre inn på de fleste felt av de utfordringene mann nå står ovenfor, blant annet at Pensjonistforbundet ikke har forhandlingsrett som gjelder pensjon. Han kom innom de øvrige store omveltningene som skjer som følger av utviklingen. Han nevnte blant annet, det politiske dokumentet «Et aldersvennlig samfunn», minstepensjonistenes vilkår, årets statsbudsjett, datautfordringene, digital opplæring, boligpolitikk og øvrige utfordringer for Pensjonistforbundet, om å være talerør for pensjonistene og øvrige trygdede.

Sterk og synlig

Talen ble belønnet med stående applaus. Det ble en god debatt etter innlegget.  Forbundslederen avsluttet med en appell om å stå sammen og slå ring om Pensjonistforbundet.  Og håpet på god oppslutning slik at Pensjonistforbundet i årene som kommer kan være samlende, sterk og synlig