Klagene på pressens dekning av terrorangrepet har økt kraftig den siste uka. I forrige uke var antallet klager tolv. Nå er antallet nær fordoblet, og noen har valgt å boikotte enkelte aviser.

Fagbladet Journalisten skriver at antallet klager til Pressens faglige utvalg (PFU) passerte 20 torsdag. Klagene retter seg særlig mot Dagbladets og VGs dekning av saken. NRK er hittil ikke klaget inn for utvalget.

VGs oppslag fra rekonstruksjonen sist søndag har fått flere reaksjoner og én klage så langt.

Organisasjonssekretær i Norsk Presseforbund, Kjell Nyhuus, opplyser at leserne reagerer på noe de har lest, sett på TV eller hørt på radio. Med ett unntak er det ingen direkte pårørende som har klaget. Denne klagen ble løst i minnelighet.

Det kan bli et eget PFU-møte om terrorklagene, men det er ikke tatt noen endelig beslutning om dette. Ifølge Journalisten regner man med at antallet klager vil øke i tiden som kommer.

På nettsamfunnet Facebook er det opprettet en gruppe som oppfordrer folk til å la være å kjøpe Dagbladet og VG. «I annledning VG og Dagbladets uhemmede grafsing i tragedien oppfordres alle til og vise forbrukermakt ved å la de to avisene stå igjen i stativene fredag 19. august.», lyder budskapet fra gruppens initiativtakere. (©NTB)