En rød container for innsamling av klær og sko ble tirsdag plassert lett synlig like ved fylkesveien på Furuflaten.

- Mange i bygda har kontaktet grendelaget med ønsket om at et slikt tilbud etableres. Det ligger mye fine klær og sko i skuffer og skap, forteller styremedlem Stein-Are Olsen i Furuflaten bygdeutvalg.

Havner hos Frelserarmeen

Han har mistanke at noen har sendt godt brukbare klær til søppelfyllinga. Nå får i stedet Frelserarmeen dra nytte av utstyret.

- Klær bør være rene og i brukbar stand, og legges i en lukket pose, forteller Olsen. Containeren kan benyttes hele døgnet. Avfallsservices miljøbil vil hente innholdet en gang i uka.

Stein-Are Olsen oppfordrer både folk fra Furuflaten og nabobygdene fra begge sider av Pollfjellet til å bruke Fretex-containeren.

Bedre miljø

Forretningsidéen er at Fretex skal bidra til at mennesker får og beholder arbeid. Fretex skal bidra til et bedre miljø gjennom blant annet gjenbruk og gjenvinning. Selskapets virksomhet skal drives i overensstemmelse med Frelsesarmeens verdigrunnlag, opplyser Fretex på sin nettside.

I 2016 startet 4086 personer i ulike jobbprogram i regi av Fretex.

Fretex er eid av Frelsesarmeen i Norge. Det er ingen som tar utbytte. Ti prosent av bruktomsetningen går til Frelsesarmeens øvrige sosiale arbeid, noe som utgjør 28 millioner kroner årlig.

78 prosent av klærne går til gjenbruk, 20 prosent til materialgjenvinning og 2 prosent til energigjenvinning. Klærne blir solgt i våre butikker, eksportert og delt ut via Frelsesarmeens sosiale arbeid.