Da Vigdis Thomassen fra Skjervøy åpnet brevet fra NRK fikk hun seg en stor overraskelse. Hun hadde nemlig glemt å fylle inn 28 øre da hun skulle betale kringkastingsavgiften, men at det skulle få så store følger kunne neppe noen tenkt seg. Hun fikk nemlig en giro tilbake med de 28 utestående ørene, pluss en tilleggsavgift på 186,15 kroner for sen betaling.

- Det at jeg glemte å fylle inn de ekstra ørene var en glipp fra min side, men dette er virkelig helt utrolig, sier Thomassen til Framtid i Nord.

Overrasket

Den overraskede skjervøykvinnen kunne faktisk ikke tro sine egne øyne da hun åpnet brevet, og så hva de krevde henne for.

- Jeg kunne rett og slett ikke tro det, det skal jo faktisk ikke gå an, sier Thomassen, som har fått mange tilbakemeldinger på den merkelige hendelsensen.

Betaler ikke

Hun har heller ingen planer om å betale det ekstra gebyret.

- Nei, det har jeg overhodet ikke lyst til. Jeg sendte dem en mail i dag, og sa fra om at i slike tilfeller skal summen rundes ned, og at jeg derfor ikke skal betale noe ekstra, sier hun.

- Jeg ba dem også om å slette regningen, men vi får se hva de sier. De er jo ganske sta, så jeg tror ikke de gir seg i første omgang.