Jørn-Cato Angell (Frp) mener Ørgan Albrigtsen fra Kystpartiet og Ingrid Lønhaug fra SV ikke bør stille som ordførerkandidater når kommunestyret i Skjervøy skal konstituere seg, onsdag til uka.

– Slik som de har styrt i saka om Skjervøy Fiskeriutvikling vil de ikke kunne styre kommunen den kommende perioden, sier Angell.

Gått ut over tilbudet

Jørn-Cato Angell var deltakende i det ekstraordinære kommunestyremøtet som enstemmig sa ja til påtale i saka. Han mener, som flere andre også sa i møtet, at Lønhaug og Albrigtsen har trenert behandling av saka.

– Gjennom det har de vært med å påføre Skjervøy kommune en ekstrakostnad på 600.000,- kroner.

Det er penger Angell mener skattebetalerne må bære.

– Det er penger vi kunne brukt på andre ting, så det har gått ut over tjenestetilbudet i kommunen.

Underveis i møtet var det flere som sa at man nå må tenke framover. Angell vil også det, men mener samtidig at historikken vil henge ved disse to.

– Man kan ikke legge bak seg en slik sak så brått. Det vil enda gå tid. Og noe glemmer man heller aldri, sier Angell.

Selv dømt

I 2011 ble Jørn Cato Angell selv dømt for svindel av Skjervøy kommune. Dette skjedde før kommunevalget, samme året, og Angell trakk seg da fra Frp og som ordførerkandidat.

– Jeg har sonet for det jeg gjorde og jeg har betalt tilbake de 7.000,- kronene det var snakk om. Jeg tok konsekvensen av mine handlinger, sier politikeren, som etter en periode som uavhengig representant i kommunestyret vendte tilbake til Fremskrittspartiet.

Han sier han har partiet i ryggen for sitt utspill.

– Dette er avklart med partiet, ja.

– Hvem mener du bør bli ordfører?

– Torgeir Johnsen. Det er han vi har stilt oss bak, og han vi vil støtte, sier Jørn Cato Angell.

– Så ikke Vidar Langeland?

– Nei, vi har sagt at vi nå støtter Johnsen.

Støtte

Vidar Langeland bekrefter også at de står bak Angell.

– Nå er ikke dette drøftet i styret, men hans tanker er jo det som står mellom linjene. I så måte har jeg ikke noe problem med å si meg enig.

Lønhaug vil ikke kommentere selve saken.

– Jeg er inhabil og kan i så måte ikke kommentere en pågående sak, sier hun, og legger til:

– Det er i det hele tatt nokså vanskelig at alle som kunne svart, er inhabil.

Hun avviser imidlertid at hun har trenert saka.

– Min oppfatning av denne saka er bakgrunnen for mine handlinger.

Ørjan Albrigtsen er gjort kjent med intervjuet med Jørn Cato Angell, og fått sett Angells uttalelser. Albrigtsen ønsker ikke å la seg intervjue om saken, men svarer dette i en SMS til Framtid i Nord:

- Kan ikke kommentere

Ingrid Lønhaug (SV) sier hun forholder seg til SV, ikke Angell.

”Kommunestyret har bestemt hvordan denne vanskelige saken skal behandles og det må vi alle forholde oss til. Om jeg skulle bli valgt til ordfører vil det være en selvfølge at jeg skal være inkluderende i forhold til alle parti. Vi som er valgt inn i kommunestyret  ønsker alle å gjøre det beste for Skjervøy samfunnet. Jeg har full tillit til at  kommunestyret vil vektlegge samarbeid og ikke fraksjons virksomhet.”

Jørn Cato Angell