Dan-Håvard Johnsen (LTL) tok opp spørsmålet på tampen av tirsdagens møte i formannskapet i Lyngen. Ingen dokumenter ble lagt fram.

Rådmannen ble i et enstemmig vedtak bedt om å fremme ei sak om kjøpekontrakten med Ola Giæver jr sine tre selskap i Giæver Eiendom til møtet 14. juni i kommunestyret. Der legges det også opp til prinsippdebatt om eiendommene til Lyngen Servicesenter AS, som eies i sin helhet av kommunen.

Les mer: Formannskapet kjøpte rådhuset - betalte 19 millioner

Et av argumentene fra Johnsen var at med den modellen han legger opp til, slipper Giæver jr. i første omgang å betale skatt for kjøpesummen på 19 millioner, og kan i stedet reinvestere beløpet i andre prosjekt.

Grundig belyst

- Skatteplanlegging for Giæver jr. er ikke et argument for meg, fastslår Sølvi Jensen (Ap).

Hun vil at saken først må debatteres i styret i Lyngen Servicesenter.

- Vi går for fort fram uten at kommunestyret vil det slik, beklager Jensen.

Hun ønsker saken grundig belyst i kommunestyret om snaue to uker.

Karl-Arvid Brose (Sp) stiller seg bak Jensens synspunkter.

- Hittil har ikke Lyngen kommune spart penger i forholdet til Giæver jr. Jeg mener vi bør forholde oss til den inngåtte avtalen, hvor Lyngen kommune er kjøper av rådhuset, fastslår Brose.

Les også: Forhandler om rådhuset - igjen

Ingen hast

Ordføreren opplyste innledningsvis at Statens Kartverk manglet noen dokumenter for å kunne godkjenne kjøpet av rådhuset. Saken er derfor kommet i retur. Ola Giæver jr. har i følge Johnsen gitt beskjed at det er ingen hast med betalingen, og har utsatt fristen fra 2. mai til 20. juni.

- Mitt spørsmål til formannskapet er om Lyngen Servicesenter skal kjøpe rådhuset. I så fall behøver ikke kommunen å øke lånebelastningen og sparer 400.000 kroner i dokumentavgifter, forteller Dan-Håvard Johnsen.

Både varaordfører Line van Gemert (H) og Fred Skogeng (H) støttet ordføreren.

Økonomisjef Hilde Grønaas mener kommunen må betale høyere husleie, hvis servicesenteret overtar rådhuset.

- Kommunens økonomi blir hardt belastet, advarer Grønaas.