Framtid i Nord skrev tirsdag om motreaksjonene i Skibotn etter at en rekke innbyggere skrev under på en underskriftskampanje. Øistein Nilsen, gruppeleder for Ap i Storfjord kommunestyre, har ikke sansen for det som foregår i bygda.

– Jeg var på folkemøtet der underskriftskampanjen ble startet og der tok jeg til orde for at man måtte trø varsomt. Ellers vil man skape splittelse i bygda, sier Nielsen.

Han konstaterer at rundt 40 av de drøyt 80 fremmøtte på folkemøtet valgte å skrive under på listene for å få Skibotn over til Kåfjord.

– Det er delte meninger om denne saken, og jeg syns ikke noe om underskriftslister som blir lagt fram på denne måten – uten at folk får satt seg inn i saken, sier Nilsen.

– Ikke heldig

Blant dem som har startet kampanjen finner vi profilerte Ap-politikere som Sigmund Steinnes og Willy Ørnebakk. Øistein Nilsen understreker at ingen av dem sitter i kommunestyret for tiden. Steinnes, som ble valgt inn i fjor høst, har permisjon fra vervet til 1. januar 2018.

– Er det uheldig at profilerte Ap-folk står bak underskriftskampanjen?

– Det betyr ikke så mye for meg som gruppeleder ettersom ingen av dem er med der nå. Men det er ikke heldig for partiet uansett. Jeg syns ikke noe om det, selv om det er fritt fram for dem å gjøre det, sier Nilsen.

LØSRIVELSE: Sigmund Steinnes og Skibotn Arbeiderlag avholdt et møte tirsdag om løsrivelse av Skibotn til Kåfjord. Også ordførerne i de to kommunene var invitert til møtet, men de avsto å møte.

Åpen dialog

Sigmund Steinnes, leder i Skibotn arbeiderlag og styremedlem i Storfjord Ap, klarer ikke å se at det er noe kritikkverdig med at han er med i arbeidsgruppa som skal se på en mulig Skibotn-løsrivelse.

– Nei, jeg har hatt en åpen dialog med leder i Storfjord Ap om dette og har ikke lagt skjul på noe. Jeg representerer ikke Storfjord Ap i denne gruppa, men hvis noen likevel mener at jeg bryter noen vedtekter så må de komme med det, sier den tidligere Storfjord-ordføreren.

Få flest mulig til å stille

Ørnebakk er fylkesråd, men har permisjon fra stillingen som nærings- og utviklingsrådgiver i nettopp Storfjord kommune har overfor Nordlys ikke ønsket å kommentere sin rolle i arbeidsgruppa, men sier følgende om folkemøtet.

– Målet var å kartlegge bygdefolket i Skibotn sine synspunkter. Dette er spørsmål som har opptatt mange i bygda gjennom flere år. Vårt mål med møtet var å få flest mulig til å stille opp, sier Ørnebakk.