I okotber skrev Storslett et leserinnlegg om konsekvensene av den mørklagte veien i ytre del av Djupvik. I etterkant av innlegget har det ikke kommet lys langs veien, tvert imot har det skjedd en ulykke.

- En eldre herremann havnet i grøfta med sykkelen og slo seg stygt da han ble blendet av lysene til en møtende bil. Mannen hevdet selv at dette kunne vært avverget om det hadde vært lys i lyktestolpene! Nå gikk det heldigvis fint med ham, men poenget er at det kan bli langt verre ulykker enn dette, sier Storslett.

Flere steder

Storslett kjenner til at mange har henvendt seg til kommunen for å få ordnet lys i mørke veilykter flere steder i Kåfjord.

- I Kåfjorddalen skal de ikke ha hatt veilys siden i september og i Djupvik har det vært to-tre måneder uten lys langs på E6. Mange har tatt kontakt med kommunen for å få ordnet opp, men blir møtt av ulike forklaringer og unnskyldninger, forteller han.

Må tas grep

Nå har Ytre Kåfjord Pensjonistforening sendt et brev til ordfører Svein O. Leiros hvor de ber om tilbakemelding og at saken, uansett begrunnelse, må gripes fatt i.

- Nå som vi er godt inne i mørketiden, så kan det skje ulykker hvilken dag som helst. Det bor mange ved krysset til Spåkenes og både store og små ferdes langs veien her. Det er ingen gangfelt eller veiskulder å bruke, derfor må det stilles krav til at veien skal være opplyst. Vi kan ikke vente lengre, for dette er å gamble med folks sikkerhet!

Framtid i Nord oppdaterer saken.

Einar Storslett, tidligere ordfører i Kåfjord. Foto: Arkiv
Einar Storslett frykter det vil skje flere ulykker på grunn av slike lyktestolper som denne. Foto: Arkiv
Det skal også ha manglet veilys i Kåfjorddalen siden september i år. Foto: Jan Arild Hansen