Det er Nordreisa kommune og Nordreisa næringsforening som har laget topp 10-lista over beste bedrifter, utfra lønnsomhet, likviditetsgrad og soliditet. I tillegg ligger det en rekke kriterier til grunn for bedriftene som er kommet med i nomineringa. Nå er det opp til publikum å avgjøre hvilken av de tre beste bedriftene som stikker av med seieren i kåringa.

Fornøyd med sine ansatte

Daglig leder ved OK BedriftsConsult, Odd Kr. Kristiansen, synes det er positivt at de er rangert som nummer to i Nordreisa.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt så mye på denne nomineringa på forhånd, men det er jo positivt og bra at vi ligger som nummer to. Det viser at vi gjør noe riktig, sier Kristiansen til Framtid i Nord.

– Jeg må skryte av mine medarbeidere som bidrar til så mye – bedriften er ikke noe enmannsprosjekt, legger han til.

OK BedriftsConsult har kontor både i Sørkjosen og Tromsø. De utfører tjenester innenfor økonomi, regnskap og rådgivning både privat og for firmaer, i tillegg til noen kurs for det lokale næringslivet. Spesialkompetansen er skatt-ligningsmessige forhold. I dag har de omtrent 150 bedriftskunder i tillegg til noen private. OK BedriftsConsult har kunder fra Finnmark til Trøndelag, men hovedsakelig i Troms.

– Nøkkelen til alt

Kristiansen har tidligere jobbet ved Skatteetaten, og har blant annet utdannelse fra Universitetet i Oslo og Handelshøyskolen BI.

– Jeg flyttet fra Tromsø til Nordreisa og startet bedriften i 2000. I dag er vi syv ansatte her i Nordreisa, sier Kristiansen.

Lederen mener det er fire faktorer som er viktig for å lykkes.

– Kompetanse, pålitelighet, seriøsitet og god kundebehandling er viktige faktorer. Dette er nøkkelen til alt, sier han.

– Man må være pålitelig og ærlig, understreker han.

Helt rolig

Nå bygger firmaet ut bygget sitt i Sørkjosen til mer moderne kontorer. Kristiansen forteller at regnskapsbransjen er og har vært i omstilling en stund.

– Regnskapsbransjen er en bransje i omstilling. Ny teknologi gjør at vi har fått endrede oppgaver i forhold til kundene, og det skjer for tiden mye i regnskapsbransjen.

– Er du spent på hvem som til slutt vinner?

– Nei, jeg tar det med en stor grad av ro og håper det går bra, smiler Kristiansen.

OK BedriftsConsult havner i år igjen på topp tre, også fordi bedriften har opparbeidet seg en stor kundeportefølje, og bidrar til økonomisk kompetanse for andre bedrifter – både gjennom kurs og utførelse av arbeid.

Følg denne linken for å gi din stemme til bedriften du mener bør vinne.

Odd Kr. Kristiansen, daglig leder i Ok BedriftsConsult, er ikke kjempespent på hvem som går av med seieren i kåringa av Nordreisas beste bedrift. – Jeg tar det med en stor grad av ro og håper det går bra, sier han. Foto: Siri Bergset Elvestad