Leder Per Skogvang i Kvalvik & Omegn vannverk SA finner grunn til å berolige sine abonnenter. Rundt 230 husstander berøres.

- Lyngen kommunes planer om nytt vannverk for Lyngseidet-området får ingen konsekvenser for vannverket. Vi vil også i fortsettelsen forsyne abonnentene medgodt og stabilt vann, sier Skogvang.

Han beklager at en sms, som kommunen sendte torsdag til anslagsvis 200 personer, har medført unødvendig mange spørsmål og usikkerhet i berørte bygder.

- Ikke slik vi skal gå frem

Sektorsjef Kåre Fjellstad i Lyngen kommune vedgår at det var feil å sende ut meldingen. Han er for tida på ferie, men er oppdatert på hva som skjedde på rådhuset.

- Dette er ikke slik vi skal gå frem. Vi burde først kontaktet vannverket.

Fjellstad vil enten muntlig eller skriftlig orientere vannverket på årsmøtet 23. mars om kommunens planer.

Umulig å vite prisen

- Hvor står arbeidet med nytt vannverk på Lyngseidet?

- Vi utreder mulighetene for å hente vann fra Kvalvikelva, men foreløpig er det umulig å si noe om hvor stor investeringen blir. Vi har heller ikke lagt inn noen tall i økonomiplanen. Vi får se hva som er mulig å gjøre.

Fjellstad forsikrer at Gjerdelva over tid har forsynt Lyngseidet med vann av godkjent kvalitet.

- Utfordringen for framtida er at nedslagsfeltet ligger i et populært turområde, noe som kan bety fare for forurensing av vannet, sier sektorsjef Kåre Fjellstad.

Billig og godt vann

Per Skogvang opplyser at Kvalvik & Omegn vannverk siden år 2000 er blitt oppgradert for tre millioner kroner.

- Vi vil også i fortsettelsen levere billig vann av høy kvalitet til abonnentene, forsikrer Skogvang.

Styremedlem Per Strømsbukt uttrykker på vannverkets Facebook-side at han er like overrasket som alle andre i bygda etter å ha lest sms-en fra Lyngen kommune.

- Styret jobber med planer om fornyelse i et perspektiv på ti år. Vi må ruste oss for tøffere og nye krav fra myndighetene, skriver Per Strømsbukt.