Snart kommer nemlig musiker Runa Bergmo og Det Store Mamelukkorkesteret til Nord-Troms for å holde familiekonsert. Men det gjør de ikke alene - de skal nemlig ha med seg Stjernekoret på Halti kulturscene førstkommende onsdag, og torsdag reiser de til Burfjord for å holde konsert sammen med Barnekoret i Kulturskolen.

Du Store Mamelukk

Runa Bergsmo er mest kjent som cellist hos Kultur i Troms i Harstad, men hun skriver også tekster og komponerer sanger. Hun har samlet morsomme og underfundige sanger, som treffer både store og små, i albumet Du Store Mamelukk.

Du Store Mamelukk handler om den fine balansen i det å ha det vondt og godt. Det gjelder å lete etter ord og tanker som gjør en forskjell. En sang kan gjøre en forskjell. Den kan gå under huden og gjøre deg glad eller gi trøst. Den kan få deg til å smile, selv når du er trist, sier Bergsmo i en pressemelding fra Troms fylkeskommune.

– Noen later som de er glade hele tida. Det trenger vi ikke. Det gjelder å vite at det er greit å være sint og trøtt. Det er hva man gjør med det som er viktig. Og litt humor skader aldri, legger hun til.

Etter konsertene er Bergsmo tilgjengelig for klem og platesignering.

Du er ikke for gammel

Det er en bred målgruppe for familiekonserten. Imens regien og det visuelle kanskje retter seg mest mot småbarn, vil humoren og dybden i tekstene også appellere til eldre barn, deres foreldre og besteforeldre, samt alle voksne som fortsatt har et lite barn inni seg.

Sammen med seg på turnéen har hun en besetning av landsdelsmusikere fra Kultur i Troms. Det Store Mamelukkorkesteret består av Erika Toth på fiolin, Runa Bergsmo på vokal og cello, Ann-Sofie Godø på piano, Knut Erik Sundquist på kontrabass, Bendik Lund Haanshus på gitar, samt Per Georg Kristiansen på klarinett og Finn Sletten på perkusjon. Arrangementene er originale, men lette å like.

– Noen later som de er glade hele tida. Det trenger vi ikke. Det gjelder å vite at det er greit å være sint og trøtt. Det er hva man gjør med det som er viktig. Og litt humor skader aldri, sier Runa Bergsmo. Foto: Trym Ivar Bergsmo