URPREMIERE PÅ HALTI:

- Min sang om Mor Gustava skal løfte den kvenske historien

Førstkommende torsdag har musikkvideoen til Mor Gustava av Trine Strand urpremiere på Halti.

MOR GUSTAVA I desember slapp Balsfjord-artisten og visesangeren Trine Strand singelen Mor Gustava. - Mor Gustava kom til et land hvor hun ble fratatt sitt språk og sin kultur. Hun fikk ikke lov til å være den hun var. Min sang om henne skal løfte den kvenske historien, og ikke minst språket, som står i fare for å dø ut, sa Strand til iTromsø i november.  Foto: Ørjan Bertelsen

pluss

I desember slapp Balsfjord-artisten og visesangeren Trine Strand singelen Mor Gustava. Det er en sang om hennes kvenske tippoldemor, Gustava, som i barneårene vandret fra Rovaniemi til Norge sammen med familien sin på grunn av hungersnød. Den kvenske historien har gjort et sterkt inntrykk på artisten.