Skjervøyværingen Mona Steffensen er produsent av Oskars Amerika. Nå planlegger hun å ta turen til Skjervøy i forbindelse med kinovisninga, og kanskje drar hun også til Nordreisa.

– Filmen er satt opp i Nordreisa på onsdag og Skjervøy på søndag og neste tirsdag. Jeg kommer til Nordreisa på onsdag dersom jeg er blitt frisk, men jeg kommer i hvert fall til Skjervøy på søndag, sier Steffensen til Framtid i Nord.

Familiefilmen handler om 10 år gamle Oskar som drømmer om å ri over prærien sammen med sin mor. Like før sommerferien forteller moren at hun må dra til Amerika, imens Oskar må bli hjemme med sin gretne bestefar.  Heldigvis møter Oskar mannen Levi, som bor i skogen med en nærsynt ponni. Sammen legger Oskar og Levi en vill plan om å ro over Atlanterhavet for å finne Oskars mor.

– Oskars Amerika er den første norske originalskrevne barnefilmen på seks år som ikke er basert på et kjent univers, som for eksempel Karsten og Petra. Det er en «feel good-film» om vanskelige og alvorlige temaer, sier Steffensen.

Oskars Amerika er spilt inn i Nord-Norge. Torfinn Iversen fra Sortland står for manus og regi, og Eili Bråstad Johannessen fra Nordreisa er regiassistent.

– Skaper refleksjoner

Odin Eikre spiller Oskar i hovedrollen, bestefaren spilles av Bjørn Sundqvist, moren spilles av Marie Blokhus og Jørgen Langhelle spiller Levi. Filmen har fått gode kritikker av blant annet iTromsø og Aftenposten, og Odin Eikre mottok Buff Nordic Star 2017 for rollen.

– Jeg er veldig fornøyd med filmen. Vi føler at vi har laget en film som når inn i hjertene til folk og skaper refleksjoner. Vi har fått veldig interessante tilbakemeldinger fra blant annet besteforeldre som har sett den sammen med barnebarna.

Nå gleder Steffensen seg til å reise til Nord-Troms.

– Oskars Amerika hadde norsk offisiell premiere fredag 24. mars, og nå skal den vises i Nordreisa og på Skjervøy. Det er stor stas for meg som skjervøyværing og nord-tromsing, sier hun.

Produsent Mona Steffensen fra Skjervøy gleder seg til filmen skal vises i Nord-Troms. Foto: Privat
Torfinn Iversen står for manus og regi. Foto: Eili Bråstad Johannessen