Mannen bor i Nord-Troms og ble også i 2016 dømt for seksuallovbrudd. Da ble han dømt til ti måneder fengsel for ett tilfelle av seksuell omgang med barn under 16 år, bestittelse av barnepornografi, og for å ha forledet barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende atferd.

Dømmes for flere forhold

Nå er mannen igjen dømt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år. Retten har lagt vekt på at hendelsen var planmessig utført, da domfelte skal ha reist med fly fra Tromsø til et annet sted i Norge, også ha reist tilbake til Tromsø påfølgende dag. Høyesterett mener at eneste hensikten med turen var å møte den unge jenta.

Mannen er også dømt for å ha forledet barn under 16 år til å utvise seksuell krenkende eller annen uanstendig atferd. Mannen var tiltalt for dette mot tre jenter, men er frifunnet i to av tilfellene.

Hendelsene har skjedd for flere år tilbake.

Den domfelte mannen erkjente straffeskyld for forholdene, men har samtidig gitt uttrykk for at "han innerst inne vet at han ikke har utført disse handlingene", ifølge domspapirene. Han har i realiteten nektet straffeskyld, og tilståelsen fikk derfor ikke særlig vekt ved straffeutmålingen.

Må betale erstatning

I 2016 ble mannen dømt til fengsel i ti måneder. Nå er han på nytt dømt for overtredelse av straffelovens (1902) paragraf 196 første ledd og paragraf 200 andre ledd andre punktum.

Domfelte skal sone en fellesstraff med forrige dom i totalt ett år og fire måneder i fengsel. Han må også betale 20.000 kroner i oppreisningserstatning til en av de fornærmede.

Retten kom fram til at samfunnsstraff ikke er aktuelt. Saksomkostninger ble ikke idømt i denne straffen, da den dømte mannen soner en lengre fengselsstraff og ikke har inntekt som retten er kjent med.