Troms fylkeskommune har bevilget 990.000 kroner til Lyngen kommune for å gjennomføre forprosjektet til Lyngenløftet.

Lyngenløftet er et stedsutviklingsprosjekt som skal bidra til å utløse potensialet innenfor næringsutvikling, samt bidra til økt bolyst og trivsel i Lyngen kommune.

Fylkesråd Willy Ørnebakk (Ap) Foto: Arne Teigen

- Lyngenløftet er et viktig prosjekt for å realisere de overordnede satsingsområdene i kommuneplanen i Lyngen. Selve prosjektet vil bestå av flere delprosjekter og vil gi sentrum et betydelig løft, sier fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk (Ap) i en pressemelding.

- Gjennom områdeplan vil grunneiere, næringsliv og kommune få forutsigbarhet som vil kunne gi utslag i bedriftsetablering og økt verdiskapning. Lyngen vil bli et stadig mer attraktivt reiselivsmål, og det er bra at kommunen satser på oppgradering av sentrum, samt utarbeider en strategisk reiselivstrategi, legger han til.

Skal styrke merkevaren

I 2014 ble det utført en sosiokulturell stedsanalyse, og prosjektet ble igangsatt på bakgrunn av denne analysen. Lyngenløftet skal stimulere til næringsetableringer og attraktive arbeidsplasser, boligbygging, samt styrke den eksisterende merkevaren til Lyngen. Gjennom prosjektet vil kommunen gjøre store investeringer tilknyttet kommunal infrastruktur.

I delprosjektene skal en blant annet forbedre parkområde, Parkveien og tilrettelegge for gang- og sykkelveier. Samtidig skal det jobbes strategisk med reiselivsplan, nyetableringer og styrkning av næringslivet.