Troms fylkeskommune og Statskog SF gir Nord-Troms regionråd til sammen 175.000 kroner for å arrangere en nærings- og utviklingskonferanse i 2017.

Hensikten med konferanser er å synliggjøre Nord-Tromssatsingen, inspirere, samle tråder og aktører, bygge nettverk og gi mer påfyll til videre arbeid.

– Troms fylkeskommune har bidratt til en ekstra innsats i Nord -Tromsregionen, blant annet gjennom bevilgninger til kompetanse-, entreprenørskaps- og boligprosjekter. Tiltaket som nå har fått finansiering skal inngå i arbeidet med nærings- og utviklingsplan for regionen, sier fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk (Ap).

Økt utviklingsarbeid

Gjennom en felles arena skal dette være et positivt tiltak for å sette fokus på unge næringslivsledere og videreutvikling av regionen. Fokus på samarbeid, unge og kompetanse er en rød tråd i satsingen, og det er forventet at konferansen kan bidra til ytterligere samarbeid og utvikling.

– Fylkeskommunen og Statskog ser økt utviklingsarbeid som resultat av samarbeidet i regionen. En felles arena vil kunne styrke utviklingsarbeidet ytterligere, sier Kåre Rasmussen, regionsjef i Statskog, Troms.

Statskog og Troms fylkeskommune samarbeider for å styrke arbeidet med næringsutvikling, folkehelse og friluftsliv i kommuner der Statskog er grunneier.

Fylkesråd Willy Ørnebakk (Ap). Foto: Troms fylkeskommune